xcounter
#

Фінська компанія Patria вперше показала свій безпілотний БТР у дії (відео). У нас є майже таке...

Наземний безпілотник від  компанії Patria
Наземний безпілотник від компанії Patria
4149

Провідні європейські країни та США планують у середньостроковій перспективі розвинути спроможності сухопутних військ за рахунок збільшення у їхньому складі роботизованих бойових платформ різного призначення. Також розробляються рішення, коли звичайні БТР можна переробити на такі, які керуються дистанційно. Черговий крок, чи точніше - кілометр у цьому напрямку - проєкт від компанії Patria.

Фінська компанія Patria - світовий лідер у розробці та виготовленні бойових броньованих платформ - різмістила на своєму ютуб-каналі відео, де вперше у дії та деталях показана система Heavy Unmanned Ground Vehicle.

Система призначена для роботи бронетранспортерів у безпілотному режимі. Тож на відое можна на власні очі побачити роботу безпілотного БТРа у різних режимах - при дистанціному керуванні оператором.

Про розробку системи дистанційного управління для бронетранспортерів від Patria стало відомо у липні 2020 року. Тоді було оголошено про можливості віддаленого контролю над бойовими машинами на основе мобильных мереж 4-го и 5-го поколінь.

Слід додати, що в Україні систему автономного водіння для автомобілів та бронеплатформ PilotDrive розробила приватна компанія "Інфоком Лтд" (м.Запоріжжя). Ця компанія також розробила роботизовані платформи "Ласка" та "Скорпіон".

Читайте також: Битви роботів: світ та Україна (відео)