xcounter
#

Чеські ЗМІ: модернізація Т-72 стане перехідним рішенням перед закупівлею нових танків

2999
Чеські ЗМІ: модернізація Т-72 стане перехідним рішенням перед закупівлею нових танків

Міністерство оборони Чехії підписало контракт на капітальний ремонт та модернізацію танків Т-72

Чеське підприємство VOP CZ отримало контракт на модернізацію 27 танків T-72M4CZ, трьох командних машин та трьох машин технічної підтримки VT-72M4CZ.

Згідно з контрактом, у танках замінять застарілі елементи в системі управління вогнем (ймовірно, разом з тепловізійною камерою). Оновлені танки отримають нові системи зв’язку, які крім голосового зв’язку будуть здійснювати й передачу даних. Стверджується, що термін служби чеських Т-72 буде подовжено до 2030 року.

Читайте також: "Чорна пантера" у польському варіанті: чи стане південнокорейський К2PL основним бойовим танком Польщі
Т-72 Чехія
Закінчити модернізацію планують до 2025 року

Вартість контракту оцінюється у 1,098 млрд чеських крон.

Як зазначає чеський телеканал СТ24, модернізація танків не тільки дозволить чехам виконати свої зобов’язання перед НАТО, але і є перехідним рішенням до того моменту, поки Чехія не придбає нові танки – орієнтовно у другій половині 2020-х років.

Т-72 Чехія

Раніше, у 2017 році, міноборони Чехії розглядало можливість придбати вживані Leopard 2A4 чи M60T Sabra, але цей проєкт не був реалізований.

T-72M4CZ – це чеська модифікація радянського основного бойового танка Т-72М, що є експортним варіантом Т-72А. Танк оснащений італійською системою управління вогнем TURMS-T, динамічним захистом DYNA-72. На танк встановлений двигун СV-12 потужністю 1000 к.с.

Раніше Defense Express розповідав про "цифрову епоху" для польських Т-72. Так, генерал-майор Кшиштоф Радомський розповів про те, як модернізовані танки підвищили бойові можливості підрозділів.

Детальніше щодо роздумів генерала про модернізацію парка танків Т-72 можна прочитати за посиланням.

Читайте також: Завод імені Малишева та ХБТЗ розробляють новий варіант модернізації основного танка ЗСУ – Т-64БМ2