xcounter
#

Атаки дронів по РФ, у тому числі й з дальністю понад 1000 км: триває кампанія ударів по ворогу

7182
Результат ураження нафтобази у РФ
Результат ураження нафтобази у РФ

У цьому році "бавовна" на території РФ має почастішати — з огляду на оголошені раніше плани у тисячі безпілотників з різною дальністю дії

Протягом останніх двох днів на низку ворожих об’єктів на території РФ було здійснено атаки за допомогою далекобійних ударних дронів — наприклад, сьогодні зранку, 19 січня, губернатор Брянської області Алєксандр Богомаз повідомив, що українські безпілотники атакували об’єкти на території міста Клінци, і що "безпілотний літальний апарат літакового типу" було подавлено засобами радіоелектронної боротьби.

"При знищенні повітряної цілі відбувся скид боєприпаса на територію Клінцовской нафтобази", — розповідає Богомаз про "успішну" роботу російських засобів РЕБ (чи ППО?). І також повідомляє про загоряння резервуарів у обвалуванні та роботу одразу 13 пожежних автоцистерн.

Читайте також: Постачання високоточних далекобійних бомб AASM Hammer від Франції підтверджено та названо кількість

Згодом Богомаз повідомив про ще одну атаку безпілотників, яка нібито була відбита засобами протиповітряної оборони над Погарскім і Унєчскім районами, заявляючи, що постраждалих та руйнувань нібито не має і що на місцях працюють оперативні служби.

UJ-22 Airborne
Український дрон UJ-22 Airborne під час презентації "Армії дронів", фото ілюстративне

Водночас "скид боєприпаса" по нафтобазі в Клінцах спричинив загоряння одразу чотирьох резервуарів з нафтопродуктами, про що Богомаз повідомив об 11:41 годині, оприлюднивши кадри доволі ефектної пожежі, до гасіння якої залучено понад 140 осіб на чолі з начальником Головного управління МЧС регіону Вадіма Уваркіна.

Також у ніч на 19 січня далекобійними ударними дронами було атаковано Тамбовський пороховий завод. Як повідомляє низка ЗМІ, удари по цих двох російських об’єктах здійснювалися у рамках спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України. Дальність до Тамбовського порохового заводу по прямій становить близько 370-380 км, до міста Клінци — менш як 50 км.

дрон-камікадзе
Дрон-камікадзе "Бобер", фото ілюстративне

Разом з тим, тут варто згадати, що вчора вночі, 18 січня, Ленінградську область атакували безпілотники, які мають дальність у 1250 км, про що заявив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Це також була спецоперація ГУР МОУ, де заявили, що "відтепер військові об’єкти Пітера та Ленінградської області — у зоні досяжності українських сил".

Нагадаємо, минулого року було оголошено дійсно амбітні масштаби виробництва ударних дронів в Україні — йшлося про виробництво понад 10 тисяч безпілотників середньої дальності на сотні кілометрів і понад тисячу дронів з дальністю у понад 1000 км.

Читайте також: Що за новий "дешевий" ударний дрон на 350 км роблять рашисти - у двох варіантах і з "машинним зором"