xcounter
#

Американські літаки ДРЛВ E-3 Sentry вразливі проти китайських ракет: чим їх можуть замінити

1727
Boeing E-3 Sentry
Boeing E-3 Sentry

Цим літакам на полі бою загрожують китайські ракети PL-15 великої дальності дії

Американський літак ДРЛВ E-3 Sentry AWACS вразливий до китайських ракет "повітря-повітря" великої дальності PL-15. Про це 9 грудня під час віртуальної конференції заявив секретар ПС США Френк Кендалл, повідомляє видання Flight Global.

винищувач J-20
Китайський винищувач J-20 з ракетами PL-15

Як стверджує Кендалл, одна з головних проблем, з якою зіштовхуються ці типи платформ – це збільшення дальності зброї ворога, такого як Китай, який може використовувати авіаційні ракети великої дальності для знищення таких вразливих платформ, як літаки ДРЛВ, літаки наземного спостереження та паливозаправники.

Читайте також: Більше, ніж копія Hawkeye: новий палубний літак Китаю ДРЛВУ KJ-600

"Знищення цих літаків може осліпити американські війська та ускладнити дії літаків на полі бою", – йдеться у повідомленні.

Boeing E-7 Wedgetail
Boeing E-7 Wedgetail разом з E-3

Чим саме замінити цю платформу у ПС США поки що не впевнені. Разом з тим, у вересні цього року начальник штабу ПС США генерал Чарльз Браун заявив, що служба розглядає можливість використання Boeing E-7 Wedgetail для заміни E-3. Він також сподівається, що місії ДРЛВ у майбутньому можна буде виконувати з космосу.

Водночас Кендалл вважає, що Wedgetail – тимчасова міра, яка дозволить заповнити пробіли до того часу, поки не знайдеться рішення у довгостроковій перспективі. Разом з тим, попри інтерес до космічної системи ДРЛВ, ця концепція, як зазначає Кендалл, є технічні обмеження.

Читайте також: Ан-178 у версії ДРЛВ та українська ЗРК середньої дальності: Міністр оборони України підтвердив роботу над проектами