xcounter
#

Зеленський звернувся до Європарламенту: Ніхто в нашу свободу не зайде. Ніхто не зламає нас.

Члени Європарламенту стоячи аплодували Президенту України
Зеленський звернувся до Європарламенту: Ніхто в нашу свободу не зайде. Ніхто не зламає нас.
1200

Володимир Зеленський виступив зі зверненням до Європарламенту, де розглядається питання про вступ України до ЄС. Після цього короткого он-лайн виступу члени Європарламенту стоячи аплодували Президенту України.

Шановні присутні, ви знаєте я останні дні не знаю як правильно всіх вітати, тому що я не можу казати "добрий ранок", "доброго дня" чи "добрий вечір". І це абсолютна правда, тому що щоденно для когось цей день точно не добрий, щоденно цей вечір точно останній.

Я говорю про своїх громадян, громадян України, які захищають ціною свого життя свободу...

Читайте також: Шостий день війни РФ проти України: хроніка подій - оновлюється постійно

Я радий цьому настрою – об'єднуючому. Я радий, що ми об'єднали сьогодні всіх вас – країни Європейського Союзу, але я не знав, що такою ціною. Це трагедія для мене, для кожного українця і нашої держави. Така висока ціна. Дуже висока ціна.

Дві революції, одна війна і п'ять днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Я вважаю, що ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними такими самими як ви, як кожна людина, ми віддаємо наших найкращих людей, найміцніших найсильніших українців.

З нами Європейський союз буде точно міцнішим. Без вас Україна буде самотньою

Ми часто любимо говорити, що ми всіх переможемо і я дуже радий, що ви зараз про це не тільки говорите це, але й бачите це. І ми точно всіх переможемо. Я впевнений у цьому.

Є такий вислів "український вибір Європи", те, чого ми прагнули, до чого йшли і йдемо. Я б дуже хотів, щоб сьогодні звучав у вас там до нас "вибір Європою України".

У мене є кілька хвилин, щоб поспілкувати з вами, тому що у нас невеличкі перерви через постійні обстріли і ракетні удари... Цей ранок був трагічним. Дві крилаті ракети по Харкову. Там завжди було багато росіян. Там багато вузів. Молодь, яскрава, розумна, яка збиралася на найбільшій площі в державі, європі, площа Свободи. Дві ракети у площу Свободи. Десятки жертв - ось така ціна свободи.

Ми боремося просто за свою землю і за свою свободу і повірте мені, незважаючи на те, що зараз заблоковані усі великі міста нашої держави, ніхто у нашу свободу і державу не зайде. Повірте мені - кожна площа сьогодення, як би вона не називалася, вона називатиметься площею Свободи у кожному місті держави.

Ніхто не зламає нас. Ми сильні. Ми українці.

У нас є бажання, щоб наші діти жили. Мені здається, що це чесно, вчора 16 дітей загинуло. І знову Путін скаже, що це якась операція. На яких заводах працюють наші діти, в яких танках вони їздять?!

У нас дуже мотивований народ. Ми боремося за наші права, свободу, за життя, а зараз ми боремося за виживання і це зараз наша найбільша мотивація. Але ми боремося і за те, щоби бути рівноправними членами Європи. Я вважаю, що сьогодні всім показуємо, що ми такі і є.

З нами Європейський союз буде точно міцнішим. Без вас Україна буде самотньою.

Ми довели свою силу, довели, що ми, як мінімум, такі самі, як ви. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви дійсно європейці. Тоді життя переможе смерть, а світ – темряву. Слава Україні".

Читайте також: Bayraktar TB2 знищив ворожий залізничний ешелон з пально-мастильними матеріалами: ПС ЗСУ продовжують завдавати втрат противнику
ТЕГИ Війна