xcounter
#

"Укроборонпром" через два роки повторно відзвітував про серійне виробництво Т-64 зразка 2017 року у Львові

Т-64 зразка 2017 року у Львові серійно модернізують з 2019 року
Т-64 зразка 2017 року у Львові серійно модернізують з 2019 року
4049

Про серійне виробництво Т-64 зразка 2017 року на ЛБТЗ повідомлялось ще у 2019 році

Через два роки "Укроборонпром" ще раз повідомив про випуск Т-64 зразка 2017 року на "Львівському бронетанковому заводі".

Відповідний офіційний прес-реліз з’явився на новому сайті концерну 4 червня.

Читайте також: ​Корея намагається продати Британії свою САУ K9 Thunder: у Hanwha Defense готові на всі умови

"ДП "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року, які обладнанні тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації та новим динамічним захистом", - йдеться у повідомленні державного концерну.

Проте саме таке повідомлення було опубліковано ще два роки тому - 12 серпня 2019 року. Водночас оригінальний прес-реліз було видалено з сайту концерну, але він залишається у доступі завдяки кешу Google. Ознайомитись з ним можливо за цим посиланням.

Про повторне розміщення матеріалу, говорить і відео дворічної давнини, яке ще доступно на офіційному каналі "Укроборонпрому" у Youtube.

Додамо, що вже станом на весну 2020 року, Збройні Сили України отримали понад 200 модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року, а їх модернізація проходить на Харківському та Львівському бронетанкових заводах. І 50 машин на той час було зроблено саме у Львові. Детальніше про цей танк - у окремому матеріалі Defense Express.

На жаль, схожа ситуація вже відбулась навколо інформації від "Укроборонпрому" про виробництво гусеничних стрічок. Цей необхідний виріб "вперше запускали у серійне виробництво" три рази.

Зазначимо, що ДК "Укроборонпром" днями запустив новий сайт, який особисто презентував генеральний директор Юрій Гусєв. Проте на сторінці держконцерну в мережі виявились справжні "перли", які ставлять під сумнів кваліфікацію людей, які його погоджували.

Зокрема, на ньому був розміщений танк "Оплот" зі 152-мм снарядом часів Другої світової, який аж ніяк не підходить до його 125-мм гармати. А розділ продукція ілюстрував французький винищувач 60-х років Mirage F1 від Dassault.

Водночас зараз ці та інші кричущі помилки вже виправлені. А на сайті розміщено повідомлення, що "вебпортал працює в тестовому режимі", а роботи над його "вдосконаленням" йдуть цілодобово.

Оновлено: приблизно через годину з моменту публікації матеріалу Defense Express "Укроборонпром" прибрав повторне повідомлення без пояснення причини.

Читайте також: БТР-4Е хочуть зробити безпілотним: в ХКБМ розповіли про перспективні розробки