xcounter
#

Україні на замітку: Tatra повертається у Словаччину - будуть виготовляти шасі, кабіни та деякі види надбудов

2660
Tatra Trucks представила свою продукцію на виставці "Зброя та безпека 2021"
Tatra Trucks представила свою продукцію на виставці "Зброя та безпека 2021"

Досвід локалізації виробництва продукції чеської компанії в Словаччині може стати гарним прикладом для України

Шасі від компанії Tatra Trucks наразі розглядається як основна платформа для розміщення сучасних зразків українського озброєння, зокрема комплексів "Нептун" та "Вільха-М", а також мобільної РЛС "Мінерал-У".

За інформацією Defense Express, наразі Міноборони України висунуло офсетні вимоги до чеської компанії щодо створення перспективних напрямів локалізації виробництва на українських підприємствах або ж створення інших проєктів, в яких напрацювання Tatra Trucks можуть бути використані для посилення технологічного потенціалу нашої країни.

Читайте також: Інформацію підтверджено: "Нептун" повністю переходить на шасі Tatra
Комплекс
Макет пускової берегового протикорабельного комплексу "Нептун" від ДККБ "Луч" на шасі від компанії Tatra на виставці "Зброя та Безпека-2021"

З огляду на це цікавою є новина від наших сусідів: нещодавно стало відомо, що Tatra Trucks, яка входить до холдингу Czechoslovak Group, відкриває дочірню компанію Tatra Defense Slovakia.

Виробництво буде організовано в місті Тренчин, на арендованих приміщеннях, які належать міністерству оборони Словацької Республіки і де раніше розташовувався державний військово-ремонтний завод. Наразі йдеться про виготовлення шасі, кабіни та деяких видів надбудов для автомобілей Tatra.

РСЗВ
РСЗВ "Буревій" на шасі Tatra T 815-7T3R41 8х8 1R

Водночас, як стверджують у виданні czdjournal, Tatra Defense Slovakia планує найближчим часом інвестувати туди мільйони євро та розпочати виробництво вантажівок Tatra, призначених для збройних сил країни. "Це стане ще одним кроком у співробітництві з Czechoslovak Group, "яка поділиться цінним "ноу-хау" зі словацькою компанією", – йдеться у повідомленні.

РЛС
Нова мобільна РЛС "Мінерал-У" на шасі Tatra

Зазначається, що така подія сприятиме появі не менш як 50 кваліфікованих робочих місць з потенціалом подальшого росту. Інвестиції також мають створити додаткову синергію для місцевих виробників, що також має збільшити зайнятість на сотні робочих місць.

шасі Tatra
Шасі Tatra на виставці "Зброя та безпека 2021"

Асоціація індустрії безпеки та оборони Словаччини також позитивно коментує прихід Tatra до країни: "Крім росту регіональної економіки та зайнятості, це також може принести Словаччині значну економію коштів. Наприклад, інвестиції у продукт місцевого виробництва передусім повертаються у держбюджет. Ми також бачимо додаткову економію в майбутньому управлінні автопарком, коли держава може використовувати навчених спеціалістів у Словаччині".

Читайте також: Tatra наступає: українські виробники військової техніки представили низку проєктів на новому шасі (фото)