xcounter
#

Схрестити дрон-камікадзе та РСЗВ виглядає цікаво, і ми здивуємось, хто хоче зробити

23102
 Дрон-камікадзе SkyStryker, фото - Elbit Systems
Дрон-камікадзе SkyStryker, фото - Elbit Systems

Цікаво, що в умовах настільки масштабної війни ізраїльський ВПК і далі шукає ринки для своїх виробів

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems та Інститут оборонних технологій (DTI) Таїланду ведуть переговори про "розширення співпраці", зокрема щодо можливої інтеграції дрона-камікадзе SkyStriker та реактивної системи залпового вогню D11A, котра є місцевою локалізацією реактивної системи PULS.

Поки що офіційних домовленостей по цьому проекту поки що нема, але тут ізраїльська Elbit Systems сама першою проявила ініціативу. Про це пише портал Janes.

Читайте також: РФ намагалась продати Су-35 на Близький Схід, але поки нікого не зацікавило
Таїландська реактивна система D11A, фото - Kelvin Wong

Для початку, тут варто окреслити характеристики самого дрона-камікадзе SkyStriker. З відкритих джерел відомо, що стартова маса цього БПЛА складає 35 кг, зокрема бойова частина – 5 або 10 кг, тривалість та радіус польоту – до 2 годин та до 100 км відповідно. Стверджується також, що SkyStriker може працювати навіть в умовах активної протидії ворожих засобів РЕБ.

У вересні 2023 року були повідомлення про те, що "кілька сотень" дронів-камікадзе SkyStryker в Ізраїлю замовила "неназвана європейська країна".

Дрон-камікадзе SkyStryker, фото - Elbit Systems

До цього моменту ще не було даних про те, щоб інші країни також працювали над інтеграцією дронів-камікадзе та РСЗВ. І тут дуже цікаво виглядає те, що Ізраїль вирішив запустити роботу над таким проектом саме для експортного покупця.

В свою чергу, також цікавим виглядає і те, що ізраїльський ВПК в принципі продовжує знаходити експортних покупців на свою продукцію на тлі того, наскільки масштабну війну зараз веде Ізраїль в Секторі Газа проти ХАМАСу.

Таїландська реактивна система D11A, фото - AAGAPON NAKPOM
Читайте також: Армія США зацікавилася лазерною системою з Ізраїлю, хоча має і власні напрацювання