xcounter
#

РФ намагалась продати Су-35 на Близький Схід, але поки нікого не зацікавило

2098
Рашистські Су-35С, ілюстративне фото від Bloomberg
Рашистські Су-35С, ілюстративне фото від Bloomberg

І це аж ніяк не перша експортна невдача цього російського літака

Росія активно просуває на Близькому Сході винищувач Су-35, але з 2021 року не мала контактів з Об’єднаними Арабськими Еміратами з питань поставок таких літаків.

Про це заявляє рашистький ресурс ТАСС з посиланням на заяву очільника держкомпанії "Рособоронэкспорт" Алєксандра Міхєєва під час міжнародної виставки Dubai Airshow 2023.

Читайте також: Наскільки гарний тепловізор на Leopard 1A5, і чому важлива швидкість ходу задом
Рашистський Су-35С для "ВКС РФ" на тлі "єгипетських" Су-35СЭ, Комсомольск-на-Амурі, жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

При цьому пропагандисти РФ навіть наводять повну цитату від глави "Рособоронэкспорта", і вона дуже показова в тому, як зараз рашисти можуть намагатись "пом’якшувати" репутацію своїх озброєнь, які зазнали провалу на полі бою під час повномасштабного вторгнення в Україну.

"Винищувачі Су-35 показали себе як високоефективні авіаційні комплекси в реальному бою, в умовах серйозної протидії засобів РЕБ та комплексів ППО.

Ми обговорюємо із рядом партнерів співпрацю по широкій номенклатурі продуктів, у тому числі й по Су-35. Ми активно просуваємо ці літаки на світовому ринку, в країнах Близького Сходу, гнучко підлаштовуючись під запити потенційних замовників. При цьому контактів саме із ОАО після 2021 року ми не мали".

"Єгипетський" Су-35СЭ, який ймовірно може отримати Іран, ілюстративне фото з відкритих джерел

З цих слів випливає, що на даному етапі росіяни визнали скоріше свій експортний неуспіх по Су-35С. Бо крім РФ, користувачами таких літаків зараз є лише Китай (24 одиниці) та фактично Іран (потенціал за поставками – до 24 бортів на першому етапі). Водночас, список країн, які спочатку цікавились Су-35, а потім передумали його купувати – уже достатньо широкий.

Для початку можна пригадати той же Єгипет, котрий спочатку в 2018 році замовив поставку 24 Су-35СЭ в рамках контракту на 2 мільярди доларів, але в останній момент від закупки відмовився.

Тому скоріш за все, саме "єгипетські" Су-35 росіяни й передають Ірану. Водночас, у січні 2022 року купувати винищувачі цього типу різко передумав Алжир, а буквально в наступному місяці, в лютому 2022 року – Індонезія.

Раніше Defense Express розповідав про те, які аналоговнєт ракети, у тому числі "для винищувачів 5-го покоління" РФ демонструє на виставці в ОАЕ.

Передача для "ВКС РФ" чергової партії Су-35С, вересень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Прототип для Shahed-136 був створений у ФРН ще в 1980-х роках під назвою DAR