xcounter
#

Підприємствам українського ОПК дозволять без обмежень бронювати своїх працівників від мобілізації

2658
Танки Т-64 в цеху ХБТЗ, квітень 2020 року, ілюстративне фото від АрміяInform
Танки Т-64 в цеху ХБТЗ, квітень 2020 року, ілюстративне фото від АрміяInform

Обмеження не поширюватимуться ані на кількість працівників, ані на військові спеціальності

Під час свого засідання Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №76 від 27 січня 2023 року, яка регулює питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, зокрема щодо бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу.

Внесені зміни передбачають, що військовозобов’язані працівники підприємств, установ та організацій, які Мінстратегпром визначив як критично важливими в сфері оборонно-промислового комплексу, можуть бронюватись без обмежень по кількості осіб, які можуть бронюватись. І також – незалежно від військово-облікової спеціальності, звання та віку. Про це повідомляє "Урядовий портал".

Читайте також: ТОС-2 "Тосочка" була вперше помічена на фронті, але схоже, що змогла піти цілою
САУ "Богдана" на шасі Tatra, ілюстративне фото від Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

“Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень по кількості та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності.

Це дозволить посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити оборонним підприємствам можливість стабільно працювати і нарощувати обсяги виробництва. Це рішення – спільна позиція Міноборони, Мінстратегпрому та Мінекономіки», - наводить "Урядовий портал" коментар заступника міністра економіки України Ігоря Фоменко.

Т-64 на відновленні, ілюстративне фото довоєнних часів

Водночас, варто зазначити, що на момент публікації цієї новини урядове рішення, за яким підприємства ОПК без обмежень зможуть бронювати своїх працівників, опубліковане ще не було. Публікація такого рішення точно необхідна для того, щоб вітчизняний оборонний сектор міг точно розуміти, як можна буде проводити бронювання за новими правилами, встановленими Кабміном.

Раніше Defense Express розповідав про те, що у NAUDI закликають звернути увагу на проблему підготовки операторів дронів. Також ми писали про те, що РФ може отримувати з публічних держреєстрів інформацію для ударів, тому українські зброярі закликають їх закрити.

Читайте також: John Cockerill​ купує виробника БТР VAB і каже про "трансформацію у напрямку легких танків в Європі"