xcounter
#

John Cockerill​ купує виробника БТР VAB і каже про "трансформацію у напрямку легких танків в Європі"

5184
Всі фото — John Cockerill​
Всі фото — John Cockerill​

John Cockerill​ реалізує дійсно амбітну угоду і сподівається на потужне зростання доходів

Бельгійська компанія John Cockerill заявила про ексклюзивну угоду з компанією Volvo Group щодо придбання провідного французького постачальника військової техніки Arquus. "Це дозволить краще обслуговувати сухопутні війська по всьому світі, забезпечуючи найкращий рівень якості та конкурентоздатності вартості як башт легких танків, так і бойових машин", — відзначили у бельгійській компанії.

Там відзначають, що за результатами цієї угоди планують отримати дохід від оборонного сектору на рівні 1,1 млрд доларів до 2026 року — "з присутністю по всьому світові і великими операційними базами в Бельгії, Франції, Італії, Індії та Саудівській Аравії". І також планують розширити штат фахівців до 2000 осіб.

Читайте також: Виробництво GMLRS поза межами США: укладено контракт, стартуватимуть у 2025 році

Ця угода фактично має більш ніж подвоїти оборонний бізнес бельгійської компанії John Cockerill, бо йдеться про закупівлю основного постачальника колісної техніки французькому війську, зокрема серед пропозицій Arquus вже є бронетранспортер VAB Mk3 з баштою від John Cockerill, пригадують у виданні Defense News.

У John Cockerill зауважують, що угода стане важливим кроком для підтримки постачання озброєння та військової техніки сухопутним військам Бельгії та Франції, а також "важливою віхою" у створенні європейського гравця, що має "унікальні можливості для задоволення зростаючих потреб" інших країн-партнерів.

Гендиректор John Cockerill Group Франсуа Мішель відзначив, що ця угода стане "перевтіленням" для європейського оборонного сектора у напрямку легких танків і що це буде важлива синергія, для створення більш інноваційних машин для сухопутних військ по всьому світу.

Читайте також: Індія випробовує легкий танк Zorawar на шасі від САУ K9, там багато чого цікавого