xcounter
#

Під наглядом Мілованова "Укроборонпром" має заплатити півтора мільйони гривень Київській школі економіки

2245
У п’ятницю 21 травня очільник "Київської школ економіки" Тимофій Мілованов став новим членом наглядової ради "Укроборонпрому"
У п’ятницю 21 травня очільник "Київської школ економіки" Тимофій Мілованов став новим членом наглядової ради "Укроборонпрому"

Мова про закупівлю послуг ринкових досліджень

Видання "Наші гроші" розповіло: у четвер 20 травня "Спецтехеноекспорт" як дочірнє підприємство компанії "Укрспецекспорт" (входить до складу концерну "Укроборонпром") підписало контракт із ТОВ "Київська школа економіки та менеджменту" про купівлю послуг "проведення ринкових досліджень".

Вартість закупівлі склала 1,68 мільйони гривень, строк надання послуг – до 1 жовтня 2021 року. Який предмет досліджень – на сторінці закупівлі не вказано ніяких даних. Закупівлю провели без торгів під приводом, що "Спецтехноекспорт" не є замовником у розумінні закону "Про публічні закупівлі".

Читайте також: Зброя для арміі України стоїть без ремонту і модернізації: бюрократія перемогла "оборонку"
У 2021 році має відбутись кардинальна реформа українського ОПК

Таке замовлення Київській школі економіки було зроблено за день до того, як президент України Володимир Зеленський указом від 21 травня увів до складу наглядової ради "Укроборонпрому" Тимофія Милованова, який і є президентом КШЕ.

Схоже, Тимофій Мілованов може потрапити у досить неприємну для нього ситуацію, яка називається "конфлікт інтересів". Саме так може виглядати оплата "Укроборонпромом" залишку по згаданому договору після призначення Мілованова членом наглядової ради "Укроборонпрому".

Центральна будівля "Укроборонпрому" знаходиться за адресою Дегтярівська, 36. Це - буквально три квартали від розташування старого приміщення "Київської школи економіки" за адресою Дмитрівська, 92-94

Формально, ТОВ "Київська школа економіки та менеджменту" за даними реєстрів не має жодного зв’язку із KSE.

Зокрема, за даними реєстру Opendatabot, ТОВ "Київська школа економіки та менеджменту" про купівлю послуг "проведення ринкових досліджень" має код ЄДРПОУ 37199602, як власника – вказано "Міжнародна Громадська Організація "київський Економічний Інститут"".

В свою чергу, за даними системи YouControl, KSE має інший код ЄДРПОУ - 40762332, та іншого формального власника – "Благодійний фонд "Київська школа економіки"".

В Україні ще не було випадків, коли "цивільні" структури отримували легальний доступ до закритих даних про роботу вітчизняного ОПК

Але доказ зв’язку між ТОВ "Київська школа економіки та менеджменту" та KSE можна знайти на сайті самої Київської школи економіки.

Там "Київська школа економіки та менеджменту" фігурує як такий собі дивізіон KSE, котрий займається бізнес-тренінгами та консультаціями, але аж ніяк – не дослідженнями, що можуть покращити стан вітчизняного ОПК.

У цьому році Збройні Сили України ще не отримували від оборонної промисловості крупних партій нової чи модернізованої зброї
Читайте також: Президент замінив Наглядову раду "Укроборонпрому". "Лава запасних" в "оборонці" розширюється?