xcounter
#

На що здатний приватний ОПК України: "Ліга оборонних підприємств" презентувала свої напрацювання

"Ліга оборонних підприємств України" презентувала здобутки Київській асоціації військових аташе
"Ліга оборонних підприємств України" презентувала здобутки Київській асоціації військових аташе
4787

54% Державного оборонного замовлення виконується приватними компаніями

"Ліга оборонних підприємств України" провела презентацію своїх останніх досягнень для Київської асоціації військових аташе. Відкритий захід пройшов у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза", на якому були присутні представники іноземних країн, українські військові та урядовці.

Зокрема, учасників заходу привітав заступник міністра стратегічних галузей промисловості Тарас Коваленко. За його словами, приватні компанії роблять значний внесок у посилення обороноздатності країни.

Читайте також: Сенсаційні побажання: Командувачі родів військ ЗСУ розповіли, яке нове озброєння вони хочуть
Київська асоціація військових аташе Ліга оборонних підприємств
Захід пройшов у виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза"

Загалом, приватний сектор ОПК України у 2020 році охопив 54% Державного оборонного замовлення, показавши зростання вдвічі за останні п’ять років. Запорукою цього стала гнучкість, з якою приватні компанії реагують на потреби українського війська та якість озброєння, військової техніки та іншої продукції, яка постачається до силових структур.

Демонстрація здобутків підприємств "Ліги" проходить традиційно вже п’ятий рік поспіль та стає майданчиком для обміну досвідом та перемовин із партнерами. Водночас цьогоріч зброярі не обмежились статичною виставкою, а провели наявну демонстрацію своєї продукції.

Наприклад, НВО "Практика" у дії показала свою багатофункціональну платформу "Отаман", кардинальну модернізацію БТР-60, а також бронеавтомобіля "Козак-5".

Модернізація БТР-60 від НВО "Практика"

У небо піднялись БПЛА А1-СМ "Фурія" від НВП "Атлон Авіа" та АCS-3 (Raybird-3) від Skyeton, які серійно постачаються до Збройних Сил України.

АCS-3 Raybird-3 Skyeton
АCS-3 (Raybird-3) від Skyeton

Водночас сегмент наземних безпілотних платформ "закрив" "Інфоком" з Запоріжжя, який розробила безпілотну платформу "Ласка" та веде роботу над гусеничним дроном Scorpion.

Scorpion
Scorpion від "Інфоком"

Свою продукцію також продемонстрував "Радіонікс", який розробляє та виготовляє радіолокаційні головки самонаведення для ракет різного класу, починаючи від Р-27 "повітря-повітря", до протикорабельної ракети "Нептун".

Радіонікс
Пасивна ГСН від "Радіонікс"

Також на виставці були продемонстровані здобутки львівської компанії "НВПП "Спаринг-Віст Центр", яка спеціалізується на приладах та системах радіаційного контролю, а зараз активно освоює новий вкрай важливий для ЗСУ напрям - піротехнічні засоби.

Своєю чергою корпорація "ТАСКО" показала свої напрацювання зі створення власної артилерійської системи та артилерійських боєприпасів різних калібрів, починаючи від ВОГ-17, завершуючи 155-мм снарядом.

корпорація
Снаряди від "ТАСКО"

Окрім озброєння на виставці також демонструвались вітчизняні зразки тактичної медицини від "АВ-Фарма", системи зв’язку від "Доля" та навіть тактичні блокноти Ecopybook Tactical, які спеціально розроблені для найсуворіших умов використання.

Загалом цей захід, який проведений "Лігою оборонних підприємств", може стати першим кроком до організації нової спеціалізованої виставки озброєння та військової техніки, що розрахована безпосередньо на потреби вітчизняних споживачів, а також потенційних закордонних клієнтів. Така ініціатива, за твердженням представників "Ліги", очікує на відповідне схвалення уряду.

Водночас виставковий центр "КиївЕкспоПлаза" вже має всю необхідну інфраструктуру для проведення подібного заходу, проте майданчик для демонстрації ходових можливостей техніки, звісно має бути доопрацьований та перетворений на справжній танкодром.

Читайте також: ​Oncilla підсилює українське військо: чергову партію бойових бронемашин передано замовнику