xcounter
#

ФЕД на "Зброя та Безпека-2021" показав проект "повітряного таксі" вертикального злету та посадки

2471
Рендер цього літального апарата виглядає ось так
Рендер цього літального апарата виглядає ось так

Це "повітряне таксі" зможе літати із крейсерською швидкістю в 310 кілометрів на годину, також воно зможе возити вантажі та виконувати роль "літаючої швидкої"

Під час виставки "Зброя та Безпека-2021" підприємство ФЕД презентувало свій проект інноваційного літального апарата, розроблений в кооперації з кластером авіаційних інновацій MECHATRONICS.

Як стало відомо Defense Express, цей літальний апарат зможе виконувати вертикальний зліт та посадку, а його силова установка складатиметься із 24 електродвигунів.

Читайте також: "Антонов" замовив у "ФЕД" комплект деталей для перуанського Ан-178
Рендер проекту "повітряного таксі" від ФЕД

Переваги такого літального апарату – він живитиметься "зеленою енергією", тому не шкодитиме екології, для злету та посадки не потрібні спеціально підготовлені майданчики.

Наявність одразу 24 електродвигунів дає й іншу перевагу – якщо раптом вийдуть із ладу навіть 16 двигунів, "літаюче таксі" від ФЕД зможе виконати посадку як "класичний" літак.

Проект "повітряного таксі" від ФЕД передбачає ось таке розміщення силової установки

Крило такого літального апарату має одразу три секції, і це забезпечує кращу відносно "класичних" літаків керованість при злеті та посадці, і також – даю кращу ергономіку для розміщення силової установки.

Фюзеляж цього "повітряного таксі" має конструкцію, яка дозволяє облаштувати простору кабіну та дати членам екіпажу максимальну видимість.

Літальний апарат вертикального злету та посадки від ФЕД зможе транспортувати до 400 кілограмів вантажу

Відтак, цей літальний апарат може використовуватись у трьох ролях: власне як "повітряне таксі" - тоді він може брати до чотирьох пасажирів, як "повітряна швидка" - тоді може брати на борт двох лікарів та одного пацієнта, і також як "літаюча вантажівка" - тоді може брати на борт до 400 кілограмів вантажу.

Крейсерська швидкість польоту при цьому складатиме 310 кілометрів на годину.

Літальний апарат вертикального злету та посадки від ФЕД зможе брати на борт одного пацієнта та двох лікарів як "літаюча швидка"
Читайте також: Голова правління ФЕД: В Україні виготовили перший у світі український іонно-плазмовий двигун (відео)