xcounter
#

ДПС хоче забрати в Заводу імені Малишева 35 мільйонів гривень: стільки коштують 17 днів роботи заводу

4690
Завод імені Малишева зараз не має оплачених замовлень на виготовлення серійної продукції для потреб українського війська
Завод імені Малишева зараз не має оплачених замовлень на виготовлення серійної продукції для потреб українського війська

Керівництво ДК "Укроборонпром" не проявляє волі захищати інтересів підприємства у цій справі, і також - витягувати Завод імені Малишева із кризи

Харківський окружний адміністративний суд 9 березня цього року почне розглядати позов ДП "Завод імені В.О. Малишева", адресований Головному управлінню Державної податкової служби в Харківській області.

Предмет позову – Завод імені Малишева вважає протиправною вимогу фіскалів сплатити заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску (ЄСВ) в обсязі 34,68 млн грн, і просить суд скасувати цю вимогу. Цю вимогу під № Ю-25969-17 харківські фіскали подали держпідприємству 4 грудня 2020 року.

Читайте також: ​"Завод ім. Малишева" нарешті отримав замовлення на "Оплот", проте лише на один - для параду та виставок
Попри всі обіцянки та постійні зміни керівництва - цехи "Заводу ім. Малишева" - пусті

Також "Завод імені В.О. Малишева" вимагає стягнути із Головного управління Державної податкової служби в Харківській області 21,02 тисячі гривень на покриття власних затрат по сплаті судового збору.

Про це свідчать матеріали системи Opendatabot.

Справа за цим позовом під № 520/18569/2020 була відкрита ще 28 грудня 2020 року. Втім, лише 22 лютого 2021 року Харківський окружний адміністративний суд отримав заяву від Державного концерну "Укроборонпром" як третьої особи про участь в режимі відеоконференції у судовому засіданні, що призначене на 9 березня цього року.

Завод імені Малишева мав би зосереджуватись на інших завданнях - наприклад, на складанні БТР-4 для українського війська

При цьому Концерн "Укроборонпром" не став висувати будь-яких позовних вимог по цій справі. Тому логіка участі представників ДК як юридичної особи – поки незрозуміла.

Також незрозуміла логіка, за якою фіскали нарахували Заводу імені Малишева борг по сплаті 34,68 млн грн по сплаті ЄС: на початок лютого 2021 року підприємство мало двомісячну заборгованість по зарплатні перед колективом, і також – непокритий борг за поставки газу для потреб виробництва.

Завод імені Малишева зараз має лише одне замовлення - на один екземпляр танка "Оплот", який треба виготовити до параду на День Незалежності. Вартість замовлення - 3,5 мільйона доларів, при вартості серійного зразка в п'ять мільйонів доларів

Один день утримання підприємства "Завод імені В.О. Малишева" коштує два мільйони гривень. І таким чином ДПС хоче стягнути з рахунків держпідприємства еквівалент затрат на 17 днів роботи, і це – за умов, коли саме підприємство перебуває в стані глибокої кризи.

Це все – на фоні того, що Завод імені Малишева не має зараз повноцінного керівника: на початку лютого цього року ДК "Укроборонпром" запустив конкурс на посаду директора ДП "Завод імені В.О. Малишева".

Той факт, що керівництво "Укроборонпрому" в описаній вище справі не стало висувати власних позовних вимог, може свідчити про небажання керівництва Концерну брати на себе відповідальність за виведення Заводу імені Малишева з кризи.

Рішення потрібно приймати без зволікань, бо Китай уже витискає Україну із традиційних ринків поставок бронетанкової продукції - Пакистан і Таїланд
Читайте також: Як вивести Завод ім.Малишева з танкового локдауну: декілька рецептів швидкої допомоги