xcounter
#

​Чи з’являться в ЗСУ - українці представляють в Єгипті нові модифікації БТР Oncilla

8331
КБ "Берил" з Києва спільно з компанією "Міста" з польського міста Стальова Воля просуває на ринку Африки та Близького Сходу українсько-польський БТР Oncilla
КБ "Берил" з Києва спільно з компанією "Міста" з польського міста Стальова Воля просуває на ринку Африки та Близького Сходу українсько-польський БТР Oncilla

На Єгипетській оборонній виставці Egypt Defence Expo (EDEX 2021), що з 29 листопада по 02 грудня ц.р. проходить у Каїрі, українське конструкторське бюро "Берил" спільно з компанією "Міста" представляють нові модифікації, крім тієї, що з 2020 року постачається до Збройних сил України

Зокрема, в коментарі Defense Express представник київського КБ "Берил" заявив, що підвищеною увагою з боку потенційних покупців користується машина розмінування та перспективна машина вогневої підтримки, що пропонуються українськими конструкторами.

Машина вогневої підтримки БТР Oncilla Мк2 / Інфографіка: КБ "Берил"

"Особливою увагою серед потенційних замовників користується не лише варіант машини з бойовим модулем, який успішно експлуатується Збройними Силами України, а й спеціалізовані машини на базі БТР Oncilla. Зокрема, машина розмінування з навісною рамкою для виявлення мін та саморобних вибухових пристроїв, а також перспективна машина вогневої підтримки БТР Oncilla Мк2, що озброєна баштою з 90 мм гарматою, які розробляються КБ "БЕРИЛ" спільно з компанією "Міста" з польського міста Стальова Воля", - повідомив кореспонденту Defense Express представник КБ "Берил".

Читайте також: Якісний та дружній до бійця: у Києві вперше представили БТР Oncilla, що постачається на озброєння ЗСУ
Машина розмінування з навісною рамкою для виявлення мін та саморобних вибухових пристроїв на базі БТР 4х4 Oncilla / Інфографіка: КБ "Берил"

Він також відзначив, що переваги та ТТХ українсько-польського БТР прийшлись до смаку потенційним покупцям. "Багатофункціональність, модульність та високі тактико-технічні характеристики БТР 4х4 Oncilla викликають неабияку увагу та зацікавленість серед представників збройних сил і поліції Єгипту, а також представників інших країн Африки та Близького Сходу", - відзначив представник КБ "Берил".

БТР Oncilla представлений на Єгипетській оборонній виставці EDEX 2021, що з 29 листопада по 02 грудня ц.р. проходить у Каїрі / Фото: Defense Express

Оцінюючи участь українських компаній в EDEX 2021 в Єгипті він зазначив, що "в цілому виставка демонструє зростаючу роль тісної кооперації виробників та розробників озброєнь різних країн у досягненні успіхів на міжнародному ринку озброєнь", а також те, що "українським розробникам, як приватним, так і державним, є що запропонувати зацікавленим замовникам".

Стенд КБ "Берил" та компанії "Міста" на Єгипетській оборонній виставці Egypt Defence Expo (EDEX 2021) / Фото: Defense Express

Нагадаємо, що з п’яти українських учасників в EDEX 2021 в Єгипті беруть участь три конструкторських бюро з Києва з власними унікальними розробками, що пройшли апробацію на полях українсько-російської війни і викликали зацікавлення потенційних покупців з країн регіону – це ДержККБ "Луч", Спеціальне конструкторське бюро "Вектор-В", а також згадане вище , конструкторське бюро "Берил".

КБ "Берил" з Києва спільно з компанією "Міста" з польського міста Стальова Воля просуває на ринку Африки та Близького Сходу українсько-польський БТР Oncilla

БТР Oncilla було розроблено на базі конструкторської документації ТКБМ "Дозор". В ході удосконалення машина отримала відмінне від машини в версії Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені O.O. Морозова оснащення, а також нові вузли, системи та агрегати, що докорінно змінило машину і дозволило завоювати симпатії українських військових.

Військові не розголошують до яких підрозділів надходить БТР Oncilla - ця маневрена та надійна машина, але говорять, що вона посилила найбільш боєздатні та залучені до виконання бойових завдань підрозділи / Фото: Defense Express

Машина, яку доводили українські інженери в польському місті Стальова Воля, отримала сучасні європейські технології та спроектована у відповідності до стандартів НАТО.

Раніше в коментарі Defense Express представник компанії Mista, яка є правовласником та виробником ББМ Oncilla, заявляв, що машина допрацьовувалася спеціально під потреби українських військових та з урахуванням переходу Збройних сил України на стандарти НАТО.

Травень 2021 року - передача представникам Збройних сил України чергової партії БТР Oncilla / Фото: Defense Express

Наразі БТР Oncilla відповідає усім стандартам ЄС та НАТО та має перспективи як на українському, так і на міжнародному ринках. Представник компанії Mista тоді також не виключив організації серійного виробництва великих партій БТР Oncilla на одному з державних підприємств зі складу ДК "Укроборонпром" - в разі інтересу з боку українських військових до швидкої заміни старої пострадянської техніки на нові зразки, що відповідають стандартам НАТО та виготовлені за усіма технологічними вимогами ЄС. "Oncilla, хоча і європейська машина, але народжена, створена та доведена до потреб українського війська та міжнародного ринку саме українцями", - додав тоді представник компанії Mista Sp. z o.o.

Перша велика партія БТР Oncilla поставлена до українського війська в 2020-2021 рр. / Фото: Defense Express

Також в ексклюзивному коментарі Defense Express представник компанії Mista розкрив плани щодо бронемашини.

Розробники говорять про те, що, завдяки великій вантажопідйомності та універсальності, БТР Oncilla має значний потенціал для подальшої модернізації. Зокрема, тут завіряють, що на базі БТР Oncilla можуть з легкістю виконати автомобіль РХБ розвідки, командирську машину управління, розвідувальний автомобіль або автомобіль патрулювання, самохідний протитанковий комплекс, медичний автомобіль, поліцейський автомобіль та інші спеціальні модифікації, що можуть знадобитись потенційному змовнику.

БТР Oncilla має значний потенціал для подальшої модернізації / Фото: Defense Express

Нагадаємо також, що партію БТР Oncilla, що поступили в українське військо протягом 2020-2021 років, було зібрано під Києвом.

Читайте також: Oncilla: детальний огляд БТР 4х4, який збирають під Києвом (ексклюзивне відео)