xcounter
#

В Сухопутних військах ЗСУ докладно розповіли про те, які зразки озброєння збираються закупати в найближчі роки

11569
Сучасне українське озброєння
Сучасне українське озброєння

За словами Командування СВ ЗС України, пріоритет буде надано новітнім зразкам вітчизняного виробництва

Про плани розвитку сухопутної складової українського війська розповів в ексклюзивному інтерв’ю Defense Express Командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський.

Він відзначив, що попри те, що наразі рівень укомплектованості основними зразками ракетно-артилерійського та бронетанкового озброєння військових частин СВ ЗС України складає понад 90%, це переважно техніка розроблена та виготовлена ще у 70-80 роках минулого століття.

Читайте також: В ЗСУ провели масштабну перевірку всіх БПЛА та станцій РЕБ: результати та висновки
Т-64
Корпуси, гармати та двигуни модернізованих на ЛБТЗ у цьому році танків Т-64 були виготовлені ще за часів СРСР

На сьогодні значна кількість цих ОВТ пройшла певне осучаснення та модернізацію на вітчизняних підприємствах, однак Збройні сили планують згодом замінити своє озброєння на більш новітнє.

Зокрема, на потреби механізованих та танкових підрозділів СВ запланована закупівля низки сучасних та перспективних зразків українського виробництва.

БТР-4Е
Нові БТР-4Е передані СВ ЗСУ у 2020 році

"Якщо говорити про механізовані та танкові війська, то це зразки бронетанкового озброєння і військової техніки типу БМП з дистанційно-керованим бойовим модулем, БТР-4Е, Т-64 "Краб", БМПВ (бойова машина піхоти важка) або їх аналоги", - повідомив Олександр Сирський.

Богдан-6317
Богдан-6317

Автомобільну складову збираються оновити за рахунок постачання вантажівок високої прохідності типу МАЗ-Богдан.

Також в планах Командування виду продовження постачання в війська легких зразків бронетехніки з колісною формулою 4х4, як то ББМ "Козак", СБА "Новатор", та "Варта", а також ТКБМ Oncilla.

ББМ
СБА "Новатор", СБА "Варта", ТКБМ Oncilla та "Дозор-Б" на порівняльних випробуваннях 2019 року

Армійські підрозділи ППО підсилять модернізованими комплексами "Оса-АКМ" ("Бджола-2"), ЗСУ "Шилка" та ПЗРК "Ігла-1" ("Колібрі").

Досить потужне переозброєння чекає й на артилерійсько-ракетну складову Збройних сил.

"Для оснащення ракетних військ та артилерії ми робимо ставку на вироби типу "Вільха"; "Верба/1", "Зоопарк-3", "Положеніє-2", "Стугна-П", "Корсар", - розповів Командувач Сухопутних військ.

Зоопарк-3
1Л220УК - контрабатарейний радар також відомий у ЗМІ, як "Зоопарк-3"

Велику увагу збираються приділити й посиленню армії засобами протидії безпілотним апаратам та комплексами радіоелектронної боротьби. Мова йде про майбутні закупівлі на потреби частин РЕБ комплексів "Буковель-АД", станцій перешкод КХ радіозв’язку Р-330КВ1М, Р-330УВ1М (Р-330УВ2М), станцій перешкод УКХ радіозв’язку Р-330TRC, комплексів радіо-радіотехнічного контролю "Діаграма" й засобів протидії БПлА "EDM4S-UA".

Буковель-АД
Комплекс "Буковель-АД"

Своєю чергою, парк армійської авіації планується поповнити модернізованими на вітчизняних підприємствах гелікоптерами Мі-24П/Мі-21ПУ-1 та Мі-8МТВ/Мі-8МТВ-МСБ-1.

Мі-8МСБ-В
Модернізований АТ "Мотор Січ" гелікоптер Мі-8МСБ-В

Нагадаємо, як Defense Express вже повідомляв раніше, не меншу увагу в Збройних силах приділяють і автоматизації управління військом та насиченні Сухопутних військ безпілотними комплексами.

Читайте також: Олександр Сирський: Хто приймає швидше рішення – той досягає перемоги