xcounter
#
​Потрібні сучасні АСУ, ударні безпілотники, засоби ППО та РЕБ: у Сухопутних військах ЗСУ зробили висновки з конфлікту довкола Карабаху

​Потрібні сучасні АСУ, ударні безпілотники, засоби ППО та РЕБ: у Сухопутних військах ЗСУ зробили висновки з конфлікту довкола Карабаху

6935

В середині листопада ц.р. в Сухопутних військах Збройних Сил України провели триденну конференцію по вивченню уроків азербайджано-вірменського конфлікту. За її результатами визначились з тим над чим треба працювати, щоб бути сильними в сучасних умовах ведення бойових дій

Про це в інтерв’ю кореспонденту Defense Express, напередодні професійного свята - Дня Сухопутних військ, повідомив Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський

"В середині листопада ц.р. ми провели триденну конференцію з керівним складом Сухопутних військ Збройних Сил України, органів військового управління, вищих військових навчальних закладів по вивченню уроків азербайджано-вірменського конфлікту і, виходячи з проведеного аналізу дій сторін, зробили для себе ряд висновків", - повідомив Командувач СВ ЗСУ.

Читайте також: Автоматизована система управління "Дзвін" під час бригадних навчань
День Сухопутних військ, Олександ Сирський, інтерв'ю, Defense Express
Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський / Фото: Defense Express

Олександр Сирський розповів про проведений аналіз дій сторін конфлікту – як використовуваних ними сил та засобів, так і тактики застосування в конкретних умовах бойової обстановки, в залежності від характеру театру бойових дій, а також про зроблені в Сухопутних військах висновки.

День Сухопутних військ, Олександ Сирський, інтерв'ю, Аналіз карабахського конфлікту, Defense Express
В листопаді ц.р. в Збройних Силах України, зокрема і в Сухопутних військах провели заходи, що спрямовані на вивченню уроків азербайджано-вірменського конфлікту / Фото: МОУ

Одним з головних висновків є те, що для того, щоб відповідати сучасним трендам ведення бойових дій, треба впроваджувати нові технології управління військами за рахунок створення єдиного інформаційного контуру обробки інформації, підготовки управлінських рішень та управління військами на полі бою.

День Сухопутних військ, Олександ Сирський, інтерв'ю, Аналіз карабахського конфлікту, Defense Express
В Сухопутних військах провели аналіз дій сторін в ході нещодавного азербайджано-вірменського конфлікту

"Наразі нам потрібна сучасна система управління. Кардинальне збільшення на полі бою сучасних систем розвідки, безпілотних літальних апаратів, роботизованих систем, а також значне підвищення їх можливостей, формує вкрай високі вимоги, як до систем передачі даних, так і до систем їх обробки та автоматизації вироблення управлінських рішень" – зазначив генерал-полковник Олександр Сирський.

День Сухопутних військ, Олександ Сирський, інтерв'ю, Аналіз карабахського конфлікту, Defense Express

Він також наголосив на необхідності більш широкого впровадження сучасних безпілотних систем: "За результатами аналізу ходу операцій та результатів азербайджано-вірменського конфлікту ми вважаємо за доцільне продовжити нарощування оснащення Збройних Сил України безпілотними авіаційними комплексами (БпАК), у тому числі в ударному варіанті".

В першу чергу потрібно вирішувати питання з оснащенням підрозділів тактичного та оперативно-тактичного рівня сучасними ударними БпАК, яких наразі в Сухопутних військах немає.

День Сухопутних військ, Олександ Сирський, інтерв'ю, Аналіз карабахського конфлікту, Defense Express

"Якщо, проблема оснащення Збройних сил України оперативно-тактичними БпАК знаходить вирішення, за рахунок закупівлі та налагодження виробництва турецьких комплексів Bayraktar TB2, що вправно показали себе в ході азербайджано-вірменького та ряду інших конфліктів, то проблема оснащення підрозділів тактичної ланки Сухопутних військ України сучасними розвідувально-ударними безпілотними комплексами ще очікує на своє рішення. Ми маємо ряд думок з цього приводу і вже висунули відповідні пропозиції", - заявив Командувач Сухопутних військ ЗС України.

Начасі і переозброєння українських піхотинців новітніми системами ППО, що, в тому числі, здатні вчасно виявляти та вражати малорозмірні цілі, сучасними засобами РЕБ та протидії БПЛА, а також високоточними ударними системами.

День Сухопутних військ, Олександ Сирський, інтерв'ю, Аналіз карабахського конфлікту, Defense Express
Генерал-полковник Олександр Сирський: "Наразі нам потрібна сучасна система управління. Кардинальне збільшення на полі бою сучасних систем розвідки, безпілотних літальних апаратів, роботизованих систем, а також значне підвищення їх можливостей, формує вкрай високі вимоги, як до систем передачі даних, так і до систем їх обробки та автоматизації вироблення управлінських рішень" / Фото: Defense Express
День Сухопутних військ, Олександ Сирський, інтерв'ю, Аналіз карабахського конфлікту, Defense Express
Генерал-полковник Олександр Сирський: "В першу чергу потрібно вирішувати питання з оснащенням підрозділів тактичного та оперативно-тактичного рівня сучасними ударними БпАК, яких наразі в Сухопутних військах немає" / Фото: МОУ

"Ми також повинні підвищувати власні спроможності щодо протидії БпАК противника, зокрема шляхом переозброєння на сучасні засоби ППО та радіоелектронної боротьби, що здатні ефективно боротися з безпілотниками. Також необхідно, розвивати спроможності щодо ведення бойових дій в особливих умовах, зокрема, враховуючи умови Сходу України – в умовах щільної урбанізованої забудови. А для цього треба адаптувати оснащення військ – за рахунок впровадження нових, сучасних систем ОВТ, в тому числі роботизованих, здійснити перехід на використання високоточних ударних систем, забезпечити підвищення ефективності дій військ за рахунок поліпшення їх керованості, забезпеченості розвідувальною інформацією, що має надходити в режимі реального часу, - зазначив генерал-полковник Олександр Сирський".

Він також додав, що не слід забувати і про критичну важливість інформаційної протидії та роботи з населенням: "Особливу увагу маємо звернути на інформаційну боротьбу, захист від інформаційного впливу противника, які повинні вестися постійно, а також – на роботу органів цивільно-військового співробітництва, роль яких в наших конкретних умовах може бути однією з визначальних".

Більше про висновки з протистояння між Азербайджаном та Вірменією для оборони України, поточні досягнення та плани розвитку Сухопутних військ ЗС України, завдання з підвищення бойових спроможностей, переозброєння та пропозиції Сухопутних військ до ДОЗ, а також те, що Сухопутні війська ЗС України вже впритул наблизилось до досягнення повної оперативної сумісності з військами країн-членів НАТО та багато іншого можна дізнатись з великого інтерв’ю Командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського для Defense Express.

Читайте також: ​Перші уроки війни за Карабах: коли високоточна зброя змінює правила гри