xcounter
#

В ЗСУ провели масштабну перевірку всіх БПЛА та станцій РЕБ: результати та висновки

Деякі з наявних беспілотних систем вже не відповідають сучасним вимогам
14048
Фото: СВ ЗСУ
Фото: СВ ЗСУ

Таких висновків дійшли по результатах проведених в Сухопутних військах в листопаді ц.р. дослідницьких навчань на яких перевіряли наявні БПЛА на спроможність виконувати завдання в умовах активної протидії з боку противника

Навчання було проведено з урахуванням висновків з проведеного раніше військовими аналізу уроків азербайджано-вірменського конфлікту.

В ході дослідницьких навчань було відпрацьовано питання комплексного застосування сил та засобів і були зімітовані всі умови реального сучасного загальновійськового бою. При цьому основна увага приділялась оцінюванню спроможностей безпілотних авіаційних комплексів, які знаходяться на озброєнні в Сухопутних Військах Збройних Сил України, щодо ведення розвідки та передачі розвідувальної інформації в умовах застосування засобів радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Олександр Сирський про плани застосування автоматизованих систем управління військами
дослідницькі навчання, БПЛА, РЕБ, СВ ЗСУ, Сухопутні війська, Олксандр Сирський, Defense Express
В ході проведених в Сухопутних військах в листопаді ц.р. дослідницьких навчань перевіряли наявні БПЛА на спроможність виконувати завдання в умовах активної протидії з боку противника / Фото: СВ ЗСУ

Про основні висновки з аналізу результатів дослідницьких навчань в інтерв’ю кореспонденту Defense Express, напередодні професійного свята - Дня Сухопутних військ, повідомив Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, заявивши, що не всі наявні системи витримали іспит.

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський, Defense Express
Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський / Фото: Defense Express

"Ми перевірили можливість використання різних типів безпілотних літальних апаратів для виконання розвідувальних завдань і забезпечення корегування вогню артилерії в умовах ефективної протидії засобів радіоелектронної боротьби. Ну і деякі безпілотні літальні апарати та комплекси не змогли підтвердити ті характеристики, які заявляли виробники і, відповідно, не змогли ефективно використовуватись і, як наслідок, забезпечити виконання бойових завдань в умовах сильної протидії засобів радіоелектронної боротьби", - зазначив генерал-полковник Олександр Сирський.

дослідницькі навчання, БПЛА, РЕБ, СВ ЗСУ, Сухопутні війська, Олксандр Сирський, Defense Express
Фото: СВ ЗСУ

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України також розповів, що наявні у війську засоби РЕБ також піддались тестуванню на відповідність потребам сучасного поля бою: "Ми також перевірили і різні системи радіоелектронної боротьби, які використовуються у нас в Збройних силах і також побачили їх переваги та недоліки. Крім того, ми розібрались з особливостями їх застосування для підвищення бойових можливостей. Це було корисне навчання і ми в подальшому продовжимо цю практику".

За словами Олександра Сирського, за результатами проведених дослідницьких навчань зробленно суттєві висновки, які лягли в основу пропозицій Командування Сухопутних військ до Державного оборонного замовлення на 2021 рік.

дослідницькі навчання, БПЛА, РЕБ, СВ ЗСУ, Сухопутні війська, Олксандр Сирський, Defense Express
Фото: СВ ЗСУ

"Слід зазначити, що це заняття ми провели в умовах коли зараз формується Державне оборонне замовлення і висновки з нього дали нам підстави внести обґрунтовані пропозиції. Нам це було потрібно для того, щоб визначитись з тим, що треба закупати, а від чого ми можемо відмовитись", - заявив Командувач СВ ЗСУ.

дослідницькі навчання, БПЛА, РЕБ, СВ ЗСУ, Сухопутні війська, Олксандр Сирський, Defense Express
Фото: СВ ЗСУ

Крім того, генерал-полковник Сирський розповів про деякі висновки по результатах навчань: "Ми зрозуміли, що в нас є безпілотні комплекси, які мають перспективу – це, особливо ті, що були вже значно модернізовані по підсумках експлуатації у військах та досвіду бойового застосування, або нові моделі, які були щойно прийняті на озброєння вже з урахування потреб сучасного поля бою. А є ті моделі, або типи БПЛА, які використовуються вже деякий час і які наразі вже не відповідають рівню розвитку систем протидії безпілотним літальним апаратам і потребують або суттєвої модернізації, або заміни на більш досконалі системи".

Раніше Defense Express писав, що в Сухопутних військах ЗСУ зробили висновки з конфлікту довкола Карабаху і дійшли висновку, що їм потрібні сучасні АСУ, ударні беіспілотники, засоби ППО та РЕБ. За результатами аналізу ходу операцій та результатів азербайджано-вірменського конфлікту в СВ ЗСУ вважають за доцільне продовжити нарощування оснащення безпілотними авіаційними комплексами, у тому числі - в ударному варіанті.

Більше про поточні досягнення та плани розвитку Сухопутних військ ЗС України, завдання з підвищення бойових спроможностей, переозброєння та пропозиції Сухопутних військ до ДОЗ, висновки з протистояння між Азербайджаном та Вірменією для оборони України, а також те, що Сухопутні війська ЗС України вже впритул наблизилось до досягнення повної оперативної сумісності з військами країн-членів НАТО та багато іншого можна дізнатись вже завтра – в День Сухопутних військ з великого інтерв’ю Командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського для Defense Express.

Читайте також: ​Потрібні сучасні АСУ, ударні безпілотники, засоби ППО та РЕБ: у Сухопутних військах ЗСУ зробили висновки з конфлікту довкола Карабаху