xcounter
#

Бунт "Вагнера": ватажок зеків Пригожин почав шантаж Кремля, погрожуючи вийти з Бахмута 10 травня

Ватажок "вагнерівців" Пригожин
Ватажок "вагнерівців" Пригожин
3265

Заява Пригожина щодо виходу з Бахмуту може цілком мати справжній лавиноподібний ефект

Ватажок так званої "ЧВК "Вагнер" Пригожин пішов на відкриту конфронтацію з Кремлем та міноборони РФ. Він опублікував відео, в якому звинуватив міноборони РФ у створенні "штучного" снарядного голоду для "вагнерівців", які нібито отримують лише 10% від потреби. За словами ватажка зеків, це рішення було прийнято Москвою через заздрість до "успіхів" "ЧВК "Вагнер".

Саме з цим приводом Пригожин "офіційно звернувся" з фактичним ультиматумом до міноборони РФ та "верховного головнокомандуючого", тобто особисто до Путіна та повідомив, що починаючи з 10 травня його банда відійде з Бахмута, а також "попросив" підписати відповідне бойове розпорядження. З огляду на потенційну важливість такого демаршу, варто додати й саме відео:

Читайте також: Голландія передасть Україні додаткові PzH 2000 та Patriot, та вперше виділить бронемашини Fennek

При цьому зазначивши, що за весь час, як визнав сам Пригожин, від міноборони РФ вони не отримали жодного офіційного документа. Останнє цілком вказує на те, що для міноборони РФ "ЧВК "Вагнер" взагалі не існує на документальному офіційному рівні. Пригожин також зазначив, що попри те, що "нібито" боєприпаси у "вагнерівців" майже завершились, але вони залишаться у місті до 9 травня.

Кінцівка ж заяви ватажка повноцінної невеликої армії рашистів взагалі вкрай цікава - нібито "вагнерівці" відійдуть у тилові табори, де будуть чекати, поки вони знадобляться "народу Росії", бо поточне керівництво РФ продемонструвало свою неспроможність.

Також була й оприлюднена текстова версія заяви, яка звучить дещо "м'якше", зокрема прибрано доволі потужна погроза для Кремля. Але додано, про "роздуту" на папері кількість особового складу у підрозділах збройних сил РФ. Що цілком пояснюється й приховуванням втрат, зокрема й безпосередньо командирами середньої ланки для отримання коштів на картки трупів й особистим збагаченням.
заява пригожина

Тепер звісно залишається доволі значна кількість запитань до цього демаршу. Бо, по-перше, такі заяви вочевидь є черговою сходинкою політичної кар'єри Пригожина, яку він активно будує на трупах. По-друге, це потребуватиме відповідної реакції Кремля, бо все це цілком може почати лавиноподібну реакцію в інших підрозділах. Й почне нагадувати ситуацію у Росії у 1917 році між двома революціями. Й враховуючи ці наслідки, навряд є масштабною дезінформаційною кампанією.

Також доволі надуманою виглядає сама причина, бо інформації, що у ворога з'явився "брак боєприпасів" на Бахмутському напрямі поки з боку українських бійців, які тримають місто, немає. А для простого "виклянчування" боєприпасів заява доволі потужна. Й навіть якщо "вагнерівцям" відвантажать все за їх потребою, яка може бути на порядки вище, ніж для збройних сил РФ, чим й пояснюється їх просування, то навряд це щось змінить.

чвк вагнер
Водночас найбільш цікавий варіант розвитку подій, коли така заява буде використана Путіним для заміщення всього складу міноборони РФ. Бо разом з атакою дронами Кремля, інші постійні "бавовни" на стратегічних об'єктах РФ, відсутність успіхів на фронтах та загроза чергових "жестів доброїволі" через дії ЗСУ, необхідно знайти винних та списати на них всі ці провали.

Але все ж таки не варто виключати й той факт, що заява Пригожина тісно пов'язана з його особистою політичною кар'єрою та планами його спонсорів, які можуть грати й проти поточного керівництва РФ.

Читайте також: "Гіперзвуковий" Х-47 "Кинжал" успішно збито ЗСУ: уламки й пояснення причини сильного вибуху уночі 4 травня над Києвом (оновлено)