xcounter
#

"Атлон-Авіа" розробляє версію БпАК "Фурія" для дій у гірській та важкодоступній місцевості

2075
Новий планшет управління безпілотником А1-СМ "Фурія" / Фото: Апостроф TV
Новий планшет управління безпілотником А1-СМ "Фурія" / Фото: Апостроф TV

"Фурія" від НВП "Атлон-Авіа" незабаром матиме ще й мобільну "лайт"-версію, в якій дроном можна буде керувати за допомогою планшета

Виробник одного з найбільш масових розвідувальних комплексів Збройних сил України продовжує вдосконалювати добре себе зарекомендувавший під час бойових дій на Сході України БпАК А1-СМ "Фурія".

Нещодавно, директор приватної компанії "Атлон-Авіа" Артем В'юнник, розповів в інтерв'ю "Security talks з Валентином Бадраком" про роботи зі створення мобільнішої версії безпілотника.

Читайте також: Випробування українського дрона-камікадзе ST-35 "Грім" з бойовою частиною заплановані на літо 2022 року
Фурія
За останні 7 років ЗСУ отримало понад 100 розвідувальних комплексів А1-СМ "Фурія"

"Запит на більш мобільну версію безпілотного комплексу "Фурія" він є і ми працювали деякий час над цим. В нас зараз народжується мобільна модифікація з переносною комплектацією, яка має полегшені антени та невеликий пульт керування на базі планшету", - повідомив він.

Фурія
Стандартний наземний пульт управління GCS-3 для А1-СМ "Фурія" являє собою чималих розмірів кейс. В новому варіанті його основні функції втілені у невеликому планшеті

За словами Артема В'юнника, це буде версія з розрахунком в три людини, які зможуть самостійно переміщувати цей комплекс, наприклад в гірській місцевості або в важкодоступній місцевості, де комплекс неможливо перевозити на транспортних засобах.

Фурія
У звичайному варіанті до складу комплексу входить пульт управління, три БПЛА, катапульта, антенний комплекс та кейс з ЗІП. Для перевезення всіх складових з операторами потрібен автомобіль

"Планшетну" версію "Фурії" замовили закордонні клієнти, роботою з якими в НВП "Атлон-Авіа" почали займатися лише з цього року, через певні проблеми з замовленнями нових комплексів від Міноборони України.

"Ми фактично лише в цьому році перестроїли себе на роботу з іноземними клієнтами. Наразі вже є успіхи, є договори виконані й ми працюємо над новими контрактами, які мають бути підписані вже через декілька тижнів", - відзначив Артем В'юнник.

Читайте також: Ворог від "Фурії" не сховається: БпАК від "Атлон Авіа" отримав нову апаратуру передачі даних