xcounter
#

Ворог від "Фурії" не сховається: БпАК від "Атлон Авіа" отримав нову апаратуру передачі даних

2737
Безпілотний авіаційний комплекс А1-СМ "Фурія"
Безпілотний авіаційний комплекс А1-СМ "Фурія"

В "Атлон Авіа" продовжують працювати над вдосконаленням свого безпілотного комплексу

Безпілотний комплекс артилерійської розвідки та корегування вогню А1-СМ "Фурія" отримав новий комплект приймально-передавальних пристроїв, що забезпечують захищений цифровий канал передачі даних "повітря-земля". Про це Defense Express розповів представник компанії "Атлон Авіа" під час виставки "Зброя та Безпека – 2021".

Безпілотний авіаційний комплекс А1-СМ
Безпілотний авіаційний комплекс А1-СМ "Фурія"

За словами розробників, таке оновлення сприяє суттєвому покращенню якості зображення, що передається з БПЛА на наземну станцію управління, а також значному збільшенню деталізації зображення – це дозволяє ефективніше проводити розвідку за допомогою БпАК А1-СМ "Фурія".

Читайте також: Безпілотник "Фурія" прийнято на озброєння Збройних Сил України (відео)

Також значною перевагою є те, що канал односторонній, тому "заглушити" його ворожими засобами РЕБ майже неможливо.

БпАК
З новим цифровим каналом передача відео з роздільною здатністю 640x480 забезпечується на відстані 100 км, а у Full HD – понад 30 км

Як стверджують у "Атлон Авіа", це оновлення – за бажанням замовника – можуть отримати й ті комплекси, що вже експлуатуються у Збройних Силах України.

На виставці компанія також демонструє й альтернативну, полегшену модифікацію БпАК А1-СМ "Фурія" – з компактним планшетом та малогабаритною антеною, які можна транспортувати у спеціальних рюкзаках.

БпАК
Зверху – наземна станція управління, знизу – невеликий планшет, з якого тепер також можна керувати "Фурією"

Водночас, попри ефективність цих комплексів безпосередньо в зоні ООС, на сьогодні БпАК А1-СМ "Фурія" досі не включений в ДОЗ-2021.

Як розповіли Defense Express в "Атлон Авіа", під час виставки "Зброя та Безпека – 2021" фахівці компанії спілкувалися з Міністром оборони Андрієм Тараном та його заступником Олександром Миронюком, який зазначив, що БпАК А1-СМ "Фурія" планують включити в ДОЗ у другій половині 2021 року.

"Ми також збиралися уточнити питання щодо перспектив дозу для нашого підприємства у Головнокомандувача Збройних Сил Руслана Хомчака, але він чомусь не знайшов можливості завітати на наш стенд", – зазначають в "Атлон Авіа".

Читайте також: Артилерію ЗСУ позбавляють "очей": Генштаб дав команду обмежити використання БпЛА "Фурія"