xcounter
#

ЗСУ за рік від союзників отримала 117,5 тисячі одиниць озброєння: порівнюємо з постачаннями за ДОЗом за минулі роки

5796
ЗСУ за рік від союзників отримала 117,5 тисячі одиниць озброєння: порівнюємо з постачаннями за ДОЗом за минулі роки

Кількість у 117,5 тисячі одиниць озброєння та військової техніки у вигляді допомоги від союзників стає просто астрономічним, якщо порівняти з показниками за 2018-2021 рік

Лише від західних партнерів Україна за 2022 рік отримала понад 117 500 одиниць озброєння, військової техніки та засобів ураження. Саме такі дані були опубліковані Military Media Center з посиланням на інформацію від Генштабу Збройних Сил України.

І це дійсно більш ніж вражаюча цифра, якщо її порівнювати з даними щодо темпів постачання озброєння до України до повномасштабного російського вторгнення.

Читайте також: Схоже, Північна Корея отримала від РФ навіть копію ракети "Калибр", і скільки часу на це пішло

Зокрема можливо нагадати оприлюднену статистику за попередні роки, але треба зазначити різну методологію підрахунку. Наприклад, у 2018 році до ЗСУ за держоборонзамовленням було передано 1500 одиниць нового та модернізованого озброєння та військової техніки, а також відремонтовано понад 4200 одиниць.

За підсумками 2019 року загалом до війська було направлено 7434 одиниці озброєння та військової техніки та близько 2 тисяч боєприпасів великого калібру. За результатами 2020 року було повідомлено про передачу 3,6 тисячі одиниць озброєння і військової техніки.

А відповідно до даних від 2021 року, то ЗСУ та інші силові структури отримали 3 тисячі основних зразків озброєння та військової техніки, а також 2 тисячі ракет, боєприпасів і засобів ураження.

доз

Таким чином з 2018 по 2021 роки українське військо отримало понад 20 тисяч зразків озброєння та військової техніки. Але зазначимо, що офіційні дані не структуровані, у різні роки вони могли бути сформовані за різною методологією, наприклад, чи включено у перелік коштовні керовані ракети, або враховувано техніку, яка пройшла ремонт, чи тільки нову та модернізовану тощо.

Водночас навіть вагомі зміни на кілька тисяч одиниць у підсумковій кількості за цей період не зможуть вплинути на те, що за останні роки українське військо отримало озброєння та військової техніки у 5-6 разів менше ніж за один 2022 рік лише у вигляді допомоги від союзників.

Читайте також: MQ-9 Reaper може пускати AIM-9 для самооборони, і про це "згадали" після зіткнення з рашистськими Су-27