xcounter
#

ЗСУ впроваджують вітчизняні інновації щодо індивідуального оснащення окремих бійців: низка зразків вже прийнята на озброєння

13432
Концепція "Солдат майбутнього" від ТОВ "Телекарт-Прилад" на виставці "Зброя та Безпека-2019"
Концепція "Солдат майбутнього" від ТОВ "Телекарт-Прилад" на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Окрім прийняття на озброєння глобальних тактичних та стратегічних систем й техніки, українське військо продовжує удосконалювати можливості власне кожного воїна України

Як повідомив Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю кореспонденту Defense Express, в Командуванні виду в рамках формування національної програми "Солдат майбутнього" формуються вимоги до комплексу бойового екіпірування військовослужбовця ЗС України.

Мова йде не про глобальні системи та техніку, а саме про "прості" речи, для кожного бійця – здебільше про засоби індивідуального захисту та застосування.

Читайте також: ​Потрібні сучасні АСУ, ударні безпілотники, засоби ППО та РЕБ: у Сухопутних військах ЗСУ зробили висновки з конфлікту довкола Карабаху
25 бригада
Чомусь більша частина людей забуває, що з себе являла ЗСУ після правління Януковича, коли нашим бійцям довелося боронити Донбас. Фото початку 2014 року - елітна 25 ОПДБр. Зверніть увагу на екіпірування десантників - "дубок", шоломи часів 2 світової, відсутність бронежилетів тощо...

Так, було проведено експериментальне випробування та прийнято на забезпечення засоби індивідуального захисту (кевларові жилети та шоломи). Наразі триває робота щодо прийняття на забезпечення "Бронежилету модульного" та здійснюється експериментальне випробування чохлів для зброї та рюкзаків рейдових для снайперів.

25 бриагада
Наразі екіпірування ЗСУ (і тієї ж 25 ОПДБр) - однострій. Нормальна форма, берці, бронежилети, шоломи, та інше

До комплексу бойового екіпірування включено модифіковану навігаційну апаратуру споживачів супутникових навігаційних систем СН-3003М "Базальт", радіостанцію транкінгового зв’язку типу MOTOROLA DP-4800.

Базальт

Крім того, були прийняті на забезпечення предмети спорядження бойового єдиного комплекту військовослужбовців СВ, медична аптечка військовослужбовця, ліхтар кишеньковий та лопата піхотна складна.

аптечка ЗСУ
Про подібну аптечку (як ця від компанії "АВ-ФАРМА") у 2014 році бійці ЗСУ могли лише мріяти. Наразі це досить повсякденна річ. Варто додати, що подібні українські набори навіть закупають країни НАТО

Окремо, проводиться робота з оснащення підрозділів ЗСУ новітніми засобами сигналізації, маскування та індивідуального захисту.

"Зокрема, була прийнята на озброєння міна сигнальна звуко-світлова СМ-У та сигнальна міна СМ-Ш, ручна димова граната РДГ-55, фільтруючі загальновійськові протигази ФП-М95У, ФП-М05У та дозиметр ДКГ-21", - повідомив Олександр Сирський.

При цьому, Командувач Сухопутних військ ЗСУ відзначив, що "в справі забезпечення військ сучасними озброєнням та військовою технікою, а також засобами екіпірування ми повинні надавати перевагу вітчизняним підприємствам оборонно-промислового комплексу і в першу чергу тим, що мають високий рівень виробничих можливостей".

Більше про поточні досягнення та плани розвитку Сухопутних військ ЗС України, завдання з підвищення бойових спроможностей, переозброєння та пропозиції Сухопутних військ до ДОЗ, висновки з протистояння між Азербайджаном та Вірменією для оборони України, а також те, що Сухопутні війська ЗС України вже впритул наблизилось до досягнення повної оперативної сумісності з військами країн-членів НАТО та багато іншого можна дізнатись вже завтра – в День Сухопутних військ з великого інтерв’ю Командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковника Олександра Сирського для Defense Express.

Читайте також: Олег Уруський назвав, які пріоритети матиме Державне оборонне замовлення на найближчі роки