xcounter
#

Олег Уруський назвав, які пріоритети матиме Державне оборонне замовлення на найближчі роки

1891
Олег Уруський назвав, які пріоритети матиме Державне оборонне замовлення на найближчі роки

Фінансові показники ДОЗ не мають змінюватись більш ніж на 5-7%, саме оборонне замовлення має плануватись мінімум на три роки, говорить очільник Мінстратегпрому

Учора, 10 грудня, відбулась нарада по визначенню пріоритетів по виконанню Державного оборонного замовлення на 2021-2023 роки. Її учасниками були представники Мінекономіки, Міноборони, Генерального штабу, МВС, ДСНС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, ДК "Укроборонпром" та Державного космічного агентства.

Про це Віце-прем'єр-міністр України-Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: ​"Укроборонпром" відзвітував про падіння ДОЗ у 2020 році на тисячу одиниць озброєння

"В ході наради представники основних замовників ДОЗ доповіли про власні пріоритети на короткострокову перспективу, які Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості буде враховувати під час своєї діяльності. Наразі серед головних пріоритетів: ракетне озброєння, високоточна зброя, пілотована та безпілотна авіація, бронетехніка, надводні кораблі, артилерія та боєприпаси", - написав Олег Уруський.

ДОЗ-2021
Очільник Мінстратегпрому зробив акцент на важливості планування оборонного замовлення мінімум на три роки, щоб оборонна промисловість могла стабільно працювати та прогнозовано розвиватись
Також Олег Уруський наголосив на тому, що в наступному році буде змінено підхід до виконання ДОЗ, зокрема в контексті значного його корегування впродовж фінансового року, особливо – перенесення замовлення на кінець року. "Зміни від визначених фінансових показників, які затверджені ДОЗ, не мають впродовж року перевищувати 5-7%", - сказав Віце-прем'єр-міністр України-Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України.

За підсумками наради 10 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов зазначив, що у найкоротші строки має бути розроблена стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу України, частиною якої має стати "єдина узгоджена позиція по трансформації концерну "Укроборонпром"".

Під час трансформації "Укроборонпрому", наголосив секретар РНБО, слід зосередити зусилля в першу чергу на забезпеченні ЗСУ високоякісною конкурентоздатною продукцією українського виробництва.

І також – на збереженні інтелектуальної власності,що є у власності підприємств із складу ДК "Укроборонпром".

Читайте також: Снаряди, міномети та "Корсар" з тепловізором: в Міноборони розповіли, що зробили за ДОЗ-2020