xcounter
#

​ЗСУ використовують цікаву зброю з мінами від Болгарії, щоб "насипати" по рашистам біля Бахмута

10166
Міномет УПІК-82
Міномет УПІК-82

Це демонструє одразу дві речі - наскільки "щільні" сутички на цій ділянці фронту, й наскільки важко діставати для ЗСУ боєприпаси "нестандартних" калібрів

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують - для захисту наших позицій біля Бахмуту бійці Збройних Сил України використовують зокрема 82-мм міномет УПІК-82 вітчизняного виробництва.

Для відстрілу рашистів розрахунок міномета використовує доволі "екзотичний2 набір боєприпасів - уламкові міни радянського виробництва О-832ДУ, постріли болгарського виробництва HE-82M та ймовірно 82-мм міни сербського виробництва M68P1, які були помічені вперше.

Читайте також: У РФ відрапортували про готовність призову строковиків: ще 120 тисяч, яким обіцяють не відправляти на фронт

Міномет УПІК-82 виробництва компанії "Українська бронетехніка" має максимальну дальність стрільби не менше 4100 м за умови використання далекобійного заряду, мінімальна дальність стрільби – від 91 м. Темп стрільби може складати до 15 пострілів/хв із виправленням наведення та до 25 пострілів/хв без виправлення наведення.

Про поставку для ЗСУ мінометних пострілів калібру 82-мм болгарського та сербського виробництва – це перша згадка у відкритих джерелах. Цілком можливо, що насправді ці міни були придбані через треті країни.

міни 82 мм

Все вищевикладене вкотре та стисло демонструє нам як мінімум дві такі речі. Перша - наскільки запеклими є сутички ЗСУ проти рашистів на Бахмутському напрямку. Друга - наскільки можуть бути ланцюжки поставок боєприпасів для Збройних Сил України, особливо - "нестандартних" для нашого війська калібрів.

Читайте також: САУ Archer, ЗРК RBS 70 та інше озброєння в обробці: у Швеції офіційно заявили про посилення підтримки України