xcounter
#

ЗСУ розгромили військовий аеродром "ВКС" РФ у Криму: понад 15 потужних ударів на відстань у 230 км (оновлюється)

17937
ЗСУ розгромили військовий аеродром "ВКС" РФ у Криму: понад 15 потужних ударів на відстань у 230 км (оновлюється)

У тимчасово окупованому Криму поблизу села Новофедоровка пролунала серія потужних вибухів

На військовому аеродромі "ВКС" РФ у тимчасово окупованому Криму сталася "бавовна" – у соцмережах та російських ЗМІ з’явилася низка повідомлення з фото та відео ураження військового об’єкту РФ, що розташований поблизу села Новофедоровка.

Наразі відомо, що перший вибух був близько 15 години за місцевим часом – водночас станом на 16:31 повідомляється про понад 15 вибухів – зазначається, що було уражено військовий аеродром першого класу, де розташовується навчально-тренувальний комплекс "Нитка".

Читайте також: Коли очікувати NASAMS та F-16, чому без HIMARS: подробиці чергового пакету допомоги США Україні на 1 млрд доларів

На відео нижче зафіксовано потужний вибух на аеродромі "ВКС" РФ

Крім того, місцеві повідомляють, що орієнтовно кожну хвилину чують звуки, схожі на детонацію боєприпасів, а також говорять про велику кількість швидких, які прямують до Новофедорівки – туди ж має приїхати й так званий "голова" тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Звичайно, найцікавіше тут те, що уражений об’єкт знаходиться на відстані щонайменше 230 км від місця, з якого теоретично могли бути завдані удари по аеродрому. Водночас станом на сьогодні офіційно не повідомлялося про передачу ЗСУ озброєння, яке могло б вдарити на таку відстань.

UPD 16:49: у мережі викладають супутникові знімки техніки, яку окупанти розташовували на ураженому аеродромі.

UPD 16:58.

Російське пропагандистське видання "РИА Новости" опублікувало офіційну позицію МО РФ щодо вибухів у Криму: "Детонація декількох авіаційних боєприпасів".

На відео вище – та сама "детонація декількох авіаційних боєприпасів"

Читайте також: У Конгресі США заявили про необхідність передачі Україні ATACMS: рішення підтримують обидві партії