xcounter
#

ЗСУ показали, що без сучасних 155-мм САУ на полі бою не обійтися – виробники розповідають, що із попитом

34518
ЗСУ показали, що без сучасних 155-мм САУ на полі бою не обійтися – виробники розповідають, що із попитом

Війна в Україні трохи "відтягнула" на другий план робототехніку та штучний інтелект

Повномасштабна війна в Україні змінила вектор зацікавленості виробників та покупців зброї, які брали участь у цьогорічній виставці Eurosatory, з трендових високотехнологічних можливостей на більш актуальну на сьогоднішньому полі бою зброю. Про це йдеться в матеріалі видання Defense News.

САУ Krab
Польські САУ Krab

Так, якщо протягом останніх років на Eurosatory значна увага приділялася робототехніці, штучному інтелекту та іншим високотехнологічним можливостям, то цьогорічна виставка відзначилася увагою до важкої артилерії, бронетехніки, вогневій потужності та безпілотним літальним апаратам.

Читайте також: ЗСУ вижимають максимум з французьких CAESAR та використовують найдалекобійніші снаряди з усіх можливих (фото)

Найбільше покупці цікавилися, звичайно, 155-мм самохідною артилерією – так, наприклад, BAE Systems продала додаткові САУ Archer Швеції, а віцепрезидент компанії з платформ та послуг відзначив, що BAE Systems спостерігає збільшення запитів на 155-мм САУ Archer з початку повномасштабної війни в Україні.

САУ CAESAR
Французькі САУ CAESAR із складу 55-ої окремої артилерійської бригади на фронті, фото – пресслужба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ

Французька Nexter також зауважує, що попит на їхні гаубиці CAESAR значно збільшився, зокрема така САУ посилить литовське військо, а директор бізнес-підрозділу Nexter відзначає, що після 24 лютого у більшості випадків покупці збільшили свої замовлення.

Він також наголошує на ефективність саме високомобільних САУ, які можуть покинути позиції до того, як російська артилерія завдасть удару у відповідь.

САУ німеччина
Демонстраційний зразок САУ від KMW

Водночас на Eurosatory демонструвалися й низка нових САУ, зокрема демонстраційний зразок від німецької Krauss-Maffei Wegmann, яка "вміє" вести вогонь на ходу, вражати рухомі цілі, має автоматичну систему заряджання та здатна здійснювати до восьми пострілів на хвилину.

155-мм САУ
155-мм САУ від Rheinmetall

Rheinmetall показала свою 155-мм САУ на базі вантажівки з колісною формулою 10×10 – на тому ж шасі, яке буде брати участь у конкурсі Common Tactical Truck Армії США.

САУ Morana
Виставкова презентація САУ Morana, фото – MilitaryImages.Net

Також на виставці демонструвалася чеська 155-мм Morana, модель південнокорейської K9 Thunder та інші зразки.

Читайте також: Корея хоче "ввалювати" зі своїх сучасних РСЗВ на вдвічі більшу відстань