xcounter
#

Знищено одночасно три Т-90М "Прорив" при спробі рашистів прорвати оборону ЗСУ поблизу Бахмуту

5456
Знищені Т-90М "Прорив" армії РФ
Знищені Т-90М "Прорив" армії РФ

У результаті невдалої спроби атаки рашисти одночасно втратили танковий взвод на своїх найновіших танках Т-90М "Прорив"

Рашисти вперше одночасно втратили одразу три свої найновіші танки Т-90М "Прорив" в одному бойовому епізоді під час спроби прорвати оборону Збройних Сил України у районі Бахмута. Сам бій з ворожою бронетехнікою відбувся біля селища Андріївка поблизу Кліщіївки.

Відео з покинутими танками оприлюднив волонтер Юрій Мисягін, який також поширив деякі деталі епізоду.

Читайте також: Які проблеми має Москва з ППО, що там не збивають українські БПЛА "Бобер"

Сам бій пройшов 13 серпня, коли рашисти намагались атакувати позиції ЗСУ використавши танки, які мали прикривати десант на бронетехніці.

Задум ворога був розрахований на швидке просування під прикриттям вогню, але завдяки операторам БПЛА висування противника було завчасно помічено, координати цілей передані до артилеристів, які й не просто зупинили висування рашистів, але й завдали йому відчутних втрат.

В результаті був результативно уражений одразу танковий взвод на Т-90М "Прорив", окрім того, на відео зафіксовано ще дві одиниці бронетехніка, одна з яких, як зазначено у дописі - МТ-ЛБ, на якій їхав десант. Ідентифікація ще однієї одиниці ускладнена низькою якістю відео, але складається враження, що це ЗРГК "Тунгуска", хоча не виключно, що вона була знищена раніше.

лінія фронту Бахмут 14.08.23
Місце бою на мапі орієнтовної лінії фронту від DeepState

Водночас історія з цими танками цілком може мати продовження через те, що ворог скоріш за все спробує евакуювати пошкоджену техніку для її відновлення. І це цілком може призвести до повторення епізоду з вдалим полюванням на БМПТ "Терминатор", коли українські бійці не просто підбили доволі рідкісну ворожу машину, а й послідовно уразили евакуаційні команди, завдавши удари по ще одному танку та БРЕМ.

Читайте також: Чому рашисти доглядом судна Sukru Okan успішно "прострелили собі ногу"