xcounter
#

З'явилось відео ураження штабу ЧФ РФ у окупованому Севастополі: коли питань більше ніж відповідей

7552
Штаб ЧФ РФ
Штаб ЧФ РФ

Удар по штабу Чорноморського флоту РФ рашистів стався вранці на день ВМФ у Росії

У мережі з'явилось відео з вибухом у штабі Чорноморського флоту РФ, який пролунав сьогодні зранку та став виправданням рашистам для того, щоб не ганьбитися під час параду до дня ВМФ.

На жаль дальність камери відеоспостереження та якість зображення не дають можливості ідентифікувати що саме вибухнуло.

Читайте також: HIMARS розтрощив залізничний ешелон окупантів: 40 вагонів з технікою та БК, десятки загиблих та сотні поранених

Але це точно доволі слабо корелюється з офіційною заявою штабу ЧФ РФ, що вибухнув малопотужний боєприпас саморобного БПЛА (до цього офіційно заявляли про дрон-камікадзе), бо стовп диму піднявся на декілька десятків метрів. До цього у мережі вже з'явилось відео від очевидця на якому видно цей же вибух з іншого ракурсу.

Цікаво, що і місцеві жителі повідомили про доволі потужний вибух. І тому вкрай цікавою є і відповідність реальності заяви рашистів, що в результаті атаки було поранено лише шість осіб, двоє з яких у стані середньої тяжкості (спочатку було офіційно повідомлено про п'ятьох поранених), які перебували в одному з приміщень штабу.

Але поки одні говорять про "свист та одразу вибух", інші стверджують про "любительський літак". Водночас самі рашисті не публікують, хоча б у пропагандистських цілях, відео з камер спостереження, якими штаб флоту точно "увішаний", як ялинка на Новий рік.

Також у мережі немає інформативних фото та відео штабу флоту після ураження. Останнє можливо пояснити введенням окупантами підвищеного рівня "терористичної загрози" та оточення будівлі ФСБшниками.

Якщо все ж таки додати версію про "дрон-камікадзе", то можливо пригадати доволі схожу ситуацію з атакою ще одного об'єкта на території РФ. Мова йде про нафтопереробний завод у російському місті Новошахтинськ у Ростовській області.

Якщо слова одного з очевидців щодо "любительського літака" правдиві, то переплутати його з дроном значно легше, ніж з чимось іншим. Але тоді протиповітряна оборона головної бухти Чорноморського флоту РФ "проспала" доволі великий дрон, що само по собі є вкрай цікавим моментом.

Більше того, для удару був обраний доволі дивний час - ще до початку робочого часу. Якби його метою було знищення командування чи хоча б значної кількості штабних офіцерів, його б завдали трохи пізніше. Якщо припустити дійсний намір окупантів провести парад - взагалі по трибуні під час урочистих заходів.

Тобто відносно удару по штабу ЧФ РФ зараз відверто більше питань ніж відповідей, починаючи від "піротехнічних ефектів", відсутності офіційних відео, а також заявою рашистів щодо використання БПЛА.

Читайте також: Скільки "жере" одна БТГр РФ: розрахунок забезпечення у снарядах, паливі та провіанті