xcounter
#

ЖБТЗ відвантажив третю партію відновлених БМП-2 в рамах ДОЗ-2021 (фото)

5362
Відновлені у травні 2021 року на ЖБТЗ БМП-2
Відновлені у травні 2021 року на ЖБТЗ БМП-2

Також на підприємстві завершуються заходи щодо постановки на виробництво корпусів для БТР-4

ДП "Житомирський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") відвантажило чергову партію відремонтованих БМП-2 підрозділам Збройних сил України.

Як відзначили у прес-службі підприємства, відновлені бойові машини в повному обсязі надійшли до місць своєї експлуатації в намічені терміни.

Читайте також: ЖБТЗ у 2020 році передав ЗСУ понад 100 БМП (фото)
БМП-2
Якими були та якими стали БМП-2 після капітального ремонту на ЖБТЗ

"Ми чудово розуміємо свою відповідальність перед країною й армією за свою роботу. Тому фахівці заводу відносяться до цих машин по-особливому, - як до чогось особистого. Всі усвідомлюють, що завтра, в разі потреби, або він, або родич можуть опинитися у складі екіпажу наших "беемпешек", тому від приймання й дефектовки до здавання й відвантаження іде наполеглива і сумлінна робота всього трудового колективу" - розповів новий директор ЖБТЗ Геннадій Гращенков (призначений у квітні цього року).

ЖБТЗ
Модернізовані БМП-2 передані ЗСУ у березні 2021 року / Фото: Укроборонпром

Нагадаємо, що це вже трете постачання БМП-2 в рамках державного оборонного замовлення цього року від Житомирського бронетанкового заводу. Перші п’ять машин після капітального ремонту були передані наприкінці березня ц.р., а друга партія відвантажена наприкінці квітня.

Модернізовані БМП-2 передані ЗСУ у квітні 2021 року / Фото: Укроборонпром

Окрім власне відновлення всіх систем бойових машин на держпідприємстві також проводять й їх певну модернізацію – встановлюють сучасні оптичні прилади та приціли, нові фари тощо.

БМП-2
Якими були та якими стали БМП-2 після капітального ремонту на ЖБТЗ

Також цьогоріч Збройним силам була передана партія конфіскованих в середині минулого року в польської Wtórplast S.A. 26 БМП-1АК. Крім того, виїзними бригадами заводу у військових частинах було відновлено ще понад 30 БМП (станом на кінець березня ц.р.).

БМП-1АК
Поставлені з Польщі БМП-1АК

Варто додати, що прес-служба підприємства також повідомила й про завершення підготовки до виробництва корпусів для нових БТР-4. Раніше про плани почати роботи з виготовлення бронетранспортерів на ЖБТЗ та КБТЗ (окрім власне ХКБМ) в рамках виконання цьогорічного великого замовлення від Міноборони (на 75 БТР) повідомляв директор Дивізіону бронетанкової техніки ДК "Укроборонпром" Євген Анфалов.

БТР-4Е
"Морський" БТР-4Е під час показу військовій делегації Пакистану у травні 2021 року

"Звісно, що такий об’єм тільки підприємство ХКБМ, яке є головним виконавцем, не може виконати. Ми плануємо долучити, зараз робота така ведеться, (це замовлення) будуть виконувати й "Житомирський бронетанковий завод" і "Київський бронетанковий завод" в частині зварювання корпусів та бойових модулів. Також залучаємо й "Лозівський ковальсько-механічний завод", - зазначив у березні ц.р. в інтерв’ю SecurityTalks Євген Анфалов.

Читайте також: ЛБТЗ замовив модернізацію приладів спостереження на майже два десятки одиниць бронетехніки ЗСУ