xcounter
#

ЖБТЗ у 2020 році передав ЗСУ понад 100 БМП (фото)

3031
БМП ЗСУ в цеху ДП "Житомирський бронетанковий завод"
БМП ЗСУ в цеху ДП "Житомирський бронетанковий завод"

Таким чином було успішно виконане державне оборонне замовлення 2020 року

Про успішне виконання замовлень від Міністерства оборони України в рамках ДОЗ-2020 ДП "Житомирський бронетанковий завод" повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром".

За даними Концерну, цьогоріч у Житомирі було відремонтовано та модернізовано понад 100 одиниць техніки.

Читайте також: Шепетівський ремонтний завод відновить САУ 2С1 "Гвоздика" та 2С3М "Акація" для ЗСУ
ЖБТЗ
Ремонт БМП в цеху ДП "Житомирський бронетанковий завод"

Бойовим машинам відновили всі системи та агрегати, а також (традиційно для останніх партій модернізацій різних видів бронетехніки для ЗСУ) встановили навігатори вітчизняного виробництва та нові прилади спостереження й прицілювання (ймовірно щось на кшталт виробів компанії UA.RPA). Також модернізовані БМП отримали фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з сучасними діодними лампами.

БМП
Модернізовані прилади спостереження (ТКН-3БУМ, ТВНО-2БУМ та 1ПН22-М2УМ) для БМП від ТОВ UA.RPA. Кілька великих партій таких виробів у цьому році придбало Міноборони

Відомо, що ЖБТЗ поставляли партію модернізованих БМП-2 у жовтні ц.р. та близько 30 одиниць БМП-1 та БМП-2 наприкінці серпня ц.р. й сім одиниць у березні. Також на підприємстві мали підготовити до передачі Збройним силам (на початку листопада ц.р.) конфісковані в Польщі 26 БМП-1АК.

БМП-1
Модернізовані БМП відвантажені Міноборони ЖБТЗ у березні 2020 року

Прес-служба ДК "Укроборонпром" також відзначає, що частина відремонтованих машин отримала гусеничні стрічки виробництва ЖБТЗ (перша партія з ними була передана у ЗСУ в серпні ц.р.) та ДП "Заводу імені В.О. Малишева".

ЖБТЗ
Схоже що це ті самі нові гусениці для БМП виробництво яких опанували на ХКБМ

З відкритих джерел відомо, що харківський завод переміг щонайменше в одному тендері (контракти від 29 жовтня ц.р.) на постачання двох партій гусениць для ЖБТЗ (15 та 10 комплектів). Ще 10 комплектів гусеничних стрічок 675-35-сб9 (675-35-сб123 – 2 одиниць) разом із ЗІП за третім лотом того ж тендеру на житомирський завод поставив приватний виробник такої продукції НВП "АКТИВ СПЕЦ ПРОМ" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України").

БМП-2
Модернізовані БМП-2 відвантажені замовнику ЖБТЗ у жовтні 2020 року

Крім того, у квітні ц.р. був укладений контракт між ЖБТЗ та ДГЗІНФ "Укрінмаш" на постачання імпортних гусениць (68 комплектів) на суму близько 1,1 млн євро.

Читайте також: В НГУ стверджують, що ХКБМ досі не передало їм замовлені БТР-4Е