xcounter
#

"Гусеничний колапс": ЖБТЗ оголосив тендер на постачання 35 комплектів нових гусениць для БМП зі строком у 3 дні

2101
Нові гусениці для БМП від ДП "Завод ім. Малишева" / Фото: "Укроборонпром"
Нові гусениці для БМП від ДП "Завод ім. Малишева" / Фото: "Укроборонпром"

За умовами тендеру від держпідприємства, 35 комплектів нових гусениць мають бути відвантажені на ЖБТЗ до 30 жовтня цього року

Саме такі умови оприлюднені Житомирським бронетанковим заводом (входить до складу ДК "Укроборонпром") на майданчику державних закупівель ProZorro.

Пропозиція ДП "Житомирський бронетанковий завод" від 16 жовтня ц.р. вимагає від потенційного виробника терміново здійснити постачання 35 комплектів "гусеничних стрічок 675-35-сб9 (675-35-сб123 – 2 одиниць) разом із ЗІП" до 30 жовтня цього року.

Читайте також: До Наглядової ради "Укроборонпром" включили першого заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України
Тендер

При цьому, сам тендер, на початкову суму у 18 729 736,62 гривні (розбитий на 3 лоти – 15+10+10 комплектів), відбудеться 28 жовтня ц.р.

Як відзначається в тендерному запиті державного підприємства – "Продукція повинна бути новою, що не була у використанні".

Подібна вимога викликала цілком свідому реакцію у потенційних постачальників.

Тендер

"Прошу організатора надати роз"яснення, чи проводиться тендер під "свого" постачальника? Яким чином можливо здійснити постачання до 30.10.2020р, якщо аукціон буде не раніше 28.10.2020р? Можливо цей тендер є "фейковим" та "заточений" під конкретного постачальника за фантастично високими цінами?", - запитав один з них.

У відповідь, керівництво ЖБТЗ пояснило такі дивні умови "зривом строків постачання гусеничних стрічок від іноземного постачальника внаслідок введення посилених карантинних заходів, що призвело до невчасного виконання умов договору з МОУ у частині строків поставки".

гусениці для бмп

При цьому, на держпідприємстві сподіваються, що "гусеничні стрічки повинні бути в наявності у постачальника", а "допорогова закупівля не передбачає "фантастичних цін", оскільки аукціон іде на зменшення ставки".

Якщо вірити повідомленням прес-служби "Укроборонпром" гусениці для БМП в Україні вже давно виробляють...

Нагадаємо, в середині серпня цього року прес-служба ДК "Укроборонпром" повідомила, що ДП "Завод імені В.О. Малишева" опанувало новий напрямок виробництва – гусениць для бойової машини піхоти. Тобто, якщо в когось в Україні і є нові гусениці для БМП, то це в Харкові.

тендер

Своєю чергою, нагадаємо, що дочірнє підприємство Державної компанії "Укрспецекспорт" – "Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма "Укрінмаш" стала переможцем двох тендерів на постачання нових гусениць для БМП ДП ЖБТЗ (27 квітня цього року було укладено два контракти на €967 800 – 60 комплектів та €129 040 – 8 комплектів) зі строком постачання до 31 грудня 2020.

Читайте також: Міністр оборони України обіцяє замовлення на "Нептун" найближчим часом