xcounter
#

До Наглядової ради "Укроборонпром" включили першого заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України

Перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко
Перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко
667

Відповідна постанова була ухвалена Кабінетом Міністрів України

Уряд, за своєю квотою, припинив повноваження в Наглядовій раді Концерну Олега Прохоренка, а замість нього призначив першого заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерія Іващенко.

Відповідна постанова була ухвалена Кабміном у середу, 21 жовтня 2020 року.

Читайте також: Фінансування армії у 2021 році - не менше ніж 117 мільярдів гривень

Полковник запасу Валерій Іващенко у 2007-2009 роках обіймав посаду заступника Міністра оборони, а з 2009 по 2010 був виконуючим обов’язки Міністра оборони України.

У серпні цього року він був призначений першим заступником Міністра в новоствореному Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України.

Нагадаємо, в склад Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" входить п'ять членів. Три призначаються Президентом, а два Кабінетом міністрів України.

Наглядова рада
Поточний склад Наглядової ради ДК "Укроборонпром"

Відповідно до п. 35 Статуту Держконцерну, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 р. № 993 "Про деякі питання Державного концерну "Укроборонпром" (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 4.10.2018 р. № 849) члени Наглядової ради працюють в ній не отримуючи за це зарплату й при цьому мають не перебувати в трудових відносинах із самим ДК "Укроборонпром".

Наглядова рада Концерну займається контролем за виконанням ДК "Укроборонпром" та підприємствами, що входять до його складу, завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

наглядова рада

Як раніше вже повідомляв Defense Express, востаннє склад Наглядової ради був змінений 7 жовтня ц.р. за квотою Президента України, який своїм Указом №424/2020 припинив повноваження Ігоря Смілянського, при цьому замість нього наразі нікого так і не призначено.

Читайте також: Міністр оборони України обіцяє замовлення на "Нептун" найближчим часом