xcounter
#

В НГУ стверджують, що ХКБМ досі не передало їм замовлені БТР-4Е

4300
БТР-4Е НГУ на навчаннях у жовтні 2020 року
БТР-4Е НГУ на навчаннях у жовтні 2020 року

Попри плани та анонси шість одиниць нової бронетехніки нацгвардійці на початок грудня 2020 року не отримали

Головне управління НГУ звернуло увагу керівництва ДК "Укроборонпром", що ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" затримує постачання нових бронетранспортерів за оновленим контрактом від 25 жовтня 2017 року.

Так, в листі від 8 грудня ц.р., який був направлений в Концерн, відзначається, що станом на 3 грудня 2020 року військовій частині 3017 Національної гвардії України не передано жодного з обіцяних шести бронетранспортерів.

Читайте також: На закупівлі БТР-4 від "Укроборонпрому" держава втратила понад 230 млн гривень - Генпрокуратура
Нацгвардія

При цьому, представники НГУ нагадали, що наприкінці жовтня (30.10.2020) у листі ДК "Укроборонпром" повідомлялося, що за контрактом вже виготовлені дві одиниці нових БТР-4Е, які готуються до передачі.

Ще по два бронетранспортери планувалося передати у листопаді та грудні поточного року.

БТР-4Е
В НГУ стоїть на озброєнні кілька десятків БТР-4Е. Світлина з навчань нацгвардійців у жовтні 2020 року

Варто додати, що під час нещодавнього робочого візиту новообраного Генерального директора ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва на харківські бронетанкові підприємства (11 грудня ц.р.) прес-службою Концерну повідомлялося, що 8 з 10 БТР-4Е вже поставлено в Нацгвардію ХКБМ й до кінця цього року контракт буде виконаний.

ХКБМ
Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв, гендиректор ДП "Завод ім. Малишева Василь Крилас та директор ХКБМ Яков Мормило під час пресконференції у Харкові 11 грудня 2020 року

Нагадаємо, у цьому році Харківське конструкторське бюро з машинобудування завершило багатостраждальний контракт на постачання 45 БТР-4 Збройним силам України (остання партія машин була відправлена замовнику 14 липня ц.р.). Також було анонсоване завершення й іншого "замороженого" контракту – з НГУ на постачання 10 нових машин.

На фоні цього, керівництво ДП ХКБМ розраховує на успішне виконання кількох великих контрактів на постачання 77 нових БТР-4 ЗСУ у 2021 році (60 з них має отримати морська піхота ВМСУ).

Читайте також: "Укроборонпром" вирішив "кинути" Нацгвардію на бронетранспортери