xcounter
#

У 2021 році морська піхота ВМСУ має отримати 60 нових БТР-4 (фото)

5411
"Морський" БТР-4Е для ВМСУ
"Морський" БТР-4Е для ВМСУ

Нові бронемашини з підвищеними характеристиками плавучості мають значно посилити спроможності українських морпіхів

Про майбутній контракт повідомив директор ДП "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" Яков Мормило під час візиту на оборонні підприємства нового очільника Концерну "Укроборонпром" Юрія Гусєва.

За його словами, загалом у наступному році планують передати Збройним силам 77 БТР-4 – 15 лінійних (БТР-4Е), один командирський (БТР-4К) один ремонтний (БРЕМ-4РМ) та 60 плаваючих.

Читайте також: Снаряди, міномети та "Корсар" з тепловізором: в Міноборони розповіли, що зробили за ДОЗ-2020

"Тобто 15 будуть лінійних бронетранспортерів виготовлені у 21 році й 60 плаваючих бронетранспортерів", - відзначив Яков Мормило.

БТР-4Е
ТКБМ "Дозор-Б", модернізований БМ "Булат", БМ "Оплот" та "морський" БТР-4Е під час візиту до харківських бронетанкових підприємств нового гендиректора ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва

Нагадаємо, дещо раніше, про випробування нової версії БТР-4 для ВМСУ повідомив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак. Проте за його словами, вони ще не відбулися.

"До речі, говорячи про бронетранспортери, незабаром розпочнемо випробовування БТР-4 для ВМС", - повідомив він в інтерв’ю виданню АрміяInform на початку грудня.

Практично в цей самий час, прес-служба Концерну оприлюднила відео з випробувань "варіанту БТР-4Е для ВМС ЗСУ".

Адаптовану машину з додатковими "поплавками" десантували у воду з десантного катера ВМСУ проекту 1176 L434 "Сватове".

ХКБМ
ТКБМ "Дозор-Б", модернізований БМ "Булат", БМ "Оплот" та "морський" БТР-4Е під час візиту до харківських бронетанкових підприємств нового гендиректора ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва

Ймовірно, саме ця версія й була продемонстрована у Харкові під час нещодавнього візиту (11 грудня ц.р.) новообраного гендиректора ДК "Укроборонпром".

Читайте також: Міноборони замовило другу за останні півроку партію приладів спостереження для БМП