xcounter
#

Запеклі бої тривають на лінії у понад 1200 км, Сили оборони у важких боях відвойовують окуповані території України

2281
Всі фото – Генеральний штаб ЗСУ
Всі фото – Генеральний штаб ЗСУ

Найактивніше Сили оборони України просуваються на Мелітопольському та Бердянському напрямках

Сили оборони України активно проводять наступальні операції з метою звільнення окупованих армією РФ територій країни – станом на сьогодні "гаряча" лінія зіткнення становить понад 1200 км у п’ятьох областях – Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській. Таку інформацію в інтерв’ю виданню "Укрінформ" розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

ЗСУ Сили оборони України наступ
З початку контрнаступу Силами оборони України було звільнено 9 населених пунктів

Як зазначає Громов, загалом з початку наступальних дій українським військовим вдалося звільнити від окупантів майже 160 кв. км – зокрема в ході успішних дій Сил оборони України було деокуповано дев’ять населених пунктів.

Читайте також: Як злетів у повітря склад рашистів: детальне відео феєрверку після удару ЗСУ

Найбільш активно наше військо наступає на Мелітопольському та Бердянському напрямку, просування підрозділів Сил оборони Україні вглиб становлять до 7,5 км, стверджує Громов.

Збройні Сили України
Українські військові активно нищать техніку та живу силу російського окупаційного війська

Окремо варто відзначити успіх Сил оборони України на Бахмутському напрямку, де, як стверджує речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, українські військові вибивають окупантів з раніше захоплених рубежів і мають успіх в районі Кліщіївки, взяття якої важливе для оперативного оточення безпосередньо Бахмута.

Також Громов наголошує на загрозі на півночі України, звідки ворог постійно здійснює обстріли з артилерії та ракетних систем, а також де діють ворожі розвідувально-диверсійні групи.

Громов відзначає, що зберігається загроза як повторного вторгнення з півночі, так і ймовірність проведення десантних операцій ворога в Одеській та Миколаївській областях. Також обмежену кількість військ РФ тримає і в Придністров’ї. Тобто загалом загальна лінія зіткнення з ворогом може становити близько 3800 км, відзначає Громов.

Читайте також: ЗСУ методично викошують артилерію армії РФ: відеопідбірка утилізації російської зброї