xcounter
#
Оперативно-стратегічний розвідувально-ударний БпАК Akinci

Став відомий обсяг експорту української оборонної продукції до Туреччини за останні півтора роки

Оперативно-стратегічний розвідувально-ударний БпАК Akinci
2834

Наразі українські та турецькі оборонні підприємства разом працюють над цілою низкою проектів

Делегація ДК "Укроборонпром" провела робочі наради з представниками спільного україно-турецького підприємства Black Sea Shield (спільне підприємство створене між ДК "Укрспецекспорт" й КБ "Ивченко-Прогресс" та турецькою компанією Baykar Makina, - комент. ДЕ).

Під час робочого візиту представників Концерну, що відбувся 16-17 липня ц.р., були обговорені низка робочих питань, перспективи продовження виробництва та поглиблення співпраці між турецькими оборонними підприємствами та учасниками ДК "Укроборонпром".

Читайте також: Стало відомо скільки українських двигунів поставлено для турецьких безпілотників Akincі

"Наразі наше спільне з Туреччиною підприємство працює над інтеграцією авіаційних двигунів українського виробництва в ударний безпілотний авіаційний комплекс нового покоління – Akıncı – та новий турецький перспективний безпілотний ударний винищувач", - відзначив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус.

АІ-450С
АІ-450С(Т) сучасний турбовальний двороторний двигун розроблений "Ивченко-Прогресс"

Також він додав, минулого року були завершені випробування першого україно-турецького бойового модуля Serdar, що був створений на замовлення третьої країни (постачається у Катар) та є спільною розробкою компанії Aselsan та ДККБ "Луч".

"Цей виріб вже готовий до серійного виробництва", - зазначив гендиректор Концерну.

Serdar
Бойовий модуль Serdar з українськими ракетами від ДККБ "Луч" на виставці "Зброя та Безпека"

Окрім цього реалізується низка інших спільних проектів. Зокрема, розробка та виробництво сучасних силових установок для наземної техніки, систем захисту бронетехніки та керованих засобів ураження.

КАЗ Pulat
КАЗ Pulat – система з українськими технологіями

Також у прес-служба "Укроборонпрому" нагадали про постачання окремих видів сучасної продукції оборонного призначення Збройним силам України. Мова йде про системи тактичного зв’язку УКХ і КХ-діапазонів виробництва компанії Aselsan та оперативно-тактичні БПЛА Bayrаktar TB-2 від компанії Baykar Makina.

"Турецька Республіка традиційно є важливим та перспективним партнером України у сфері військово-технічного співробітництва. У 2019 та першому півріччі 2020-го року загальний обсяг експорту склав 40 млн доларів США", - наголосив Айварас Абромавичус.

Читайте також: Як Туреччина з допомогою України створює зброю майбутнього