xcounter
#

З огляду на уроки війни в Україні, Литва закуповує більше шведських ракет для своїх ПЗРК

2213
RBS-70, фото ілюстративне
RBS-70, фото ілюстративне

Литва закуповує ракет на 45 млн євро для своїх RBS-70

Литовська агенція оборонних закупівель підписала контракт на закупівлю ракет для системи протиповітряної оборони малої дальності RBS-70, повідомляє литовське оборонне відомство.

Так, Литва закупає керовані ракети типу Bolide і Rb 70 Mk 2 від шведської компанії SAAB Dynamics AB на суму 45 млн євро, які мають "забезпечити ефективніше виконання задач протиповітряної оборони".

Читайте також: Литва закупить ще сотні бронемашин у США, вони будуть "одним з найважливіших кроків у модернізації армії"
RBS-70
Пуск ракети з RBS-70, фото ілюстративне

Відзначається, що Литва активно інвестує у протиповітряну оборону з огляду на уроки війни в Україні – закуповує системи ППО, а також забезпечує можливості швидкого та ефективного прийому союзних сил в країні.

У міноборони Литви відзначають, що ПЗРК RBS-70 обрали для війська передусім за її мобільність, стійкість як до механічних, так і електромагнітних завад і за простоту в експлуатації. Комплекс був прийнятий на озброєння литовського війська у 2004 році.

Щодо ракет відзначають таке: "Висота і дальність польоту Mk-2 становлять до 4 і 7 км відповідно, ракети використовує низка союзників у НАТО. Ракети Bolide є удосконаленою версією Mk-2 – покращений двигун додає швидкості та маневровості, а також розширює параметри висоти та дальності".

Читайте також: Країни НАТО почали військові навчання поблизу кордонів з Білоруссю та Україною: у Литві - Iron Wolf, у Польщі - Puma