xcounter
#

Країни НАТО почали військові навчання поблизу кордонів з Білоруссю та Україною: у Литві - Iron Wolf, у Польщі - Puma

Фото з навчань IronWolf (Lietuvos ginkluotosios pajėgos)
Фото з навчань IronWolf (Lietuvos ginkluotosios pajėgos)
3612

Країни НАТО одночасно проводять цілий ряд маневрів відносно яких розповсюджується доволі обмежена інформація

Ряд країн НАТО проводять одночасні військові навчання на східному фланзі Альянсу, мова йде про проведення маневрів Iron Wolf та Puma. Інформація щодо складу сил, легенди навчань та напрямів вкрай обмежені.

Зокрема Iron Wolf, які проходить у Литві, окрім литовських збройних сил, беруть участь дев'ять інших країн НАТО, зокрема Німеччини, Норвегії, Великобританії та США, до них залучено близько 3,5 тисячі бійців та 700 одиниць техніки.

Читайте також: Німецька РЛС TRML-4D від Hensoldt: чому це не просто радар для ЗСУ та скільки їх отримає Україна

Район маневрів визначений, як Пабрад всього у 10 км від кордону з Білоруссю на північний схід від Вільнюсу. З оглядну на наявні фото відпрацьовуються дії механізованих з'єднань у лісах.

CV90
БМП CV90 у лісах поблизу Білорусі (NATO eFP Battlegroup Lithuania)

Окрім того, увагу приділено діям у міській забудові, про що говорять фото з тактичної обстановки, які були опубліковані бойовою групою НАТО. Цікаво, що ці навчання мають уточнену назву Iron Wolf 2022-II, через те, що Iron Wolf 2022-I пройшли ще у травні.

Паралельно з цими навчанням у Польщі у районі Жешува, який став важливим логістичним хабом для передачі озброєння Україні країнами НАТО, проходять навчання Puma. Відносно них також є певна розбіжність через те, що маневри під цією назвою пройшли у Польщі у березні, а потім ще й наприкінці травня.

Зараз у маневрах під цією самою назвою беруть участь, окрім армії Польщі, ще й армії Словаччини, Чехії та Угорщини, а також деякі підрозділи з Великої Британії та США. Масштаб цих маневрів не розголошується. Але міноборони Польщі повідомило про пересування значної кількості військової техніки у ночі з 22 на 23 жовтня на полігон у Нова Демба.

армія польщі

При цьому окремим елементом навчання є сам марш, який буде проходити через Жешув з метою відпрацювання руху в умовах щільної міської забудови. Також відомо про участь підрозділів 18-ої механізованої дивізії Війська Польського.

Нагадаємо, що США несподівано розгорнули 2-у бригаду 101-ої десантної дивізії поряд з кордоном України у Румунії, яка зараз також проводить активні навчання спільно з румунською армією. Таким чином країни НАТО одночасно проводять маневри на своєму східному фланзі від Балтики до Чорного моря.

Читайте також: Як ЗСУ з ПКР б’ють по наземних цілях, коли РФ почне воювати на Т-55 і ПТ-76 і як рашист зі "Ступором" проґавив БПЛА: новини та події тижня війни від Defense Express