xcounter
#

Ворог почав використання дронів-мисливців з сітками для полювання на українські БПЛА

5045
Ворог почав використання дронів-мисливців з сітками для полювання на українські БПЛА

Така система отримала назву "Сеткомёт" і є реалізацією давно відомого засобу протидії БПЛА

У РФ показали використання квадрокоптера, який оснащений системою боротьби із БПЛА за допомогою сітки, яка вистрілюється у бік іншого дрона.

Система отримала назву "Сеткомёт" і дозволяє перехоплювати квадрокоптери типу Mavic та є безпечною альтернативою тарану, який також доволі часто використовується у таких "повітряних боях".

Читайте також: ЗСУ випробовують експериментальну американську легку 105-мм САУ 2-CT Hawkeye: навіть у США вона лише на випробуваннях

І хоча з максимальною долею вірогідності мова йде про результат діяльності окремих, як їх називають у РФ - ентузіастів, до цього рішення необхідно придивитись. Зокрема не виключено, що такі системи у ворога будуть ширитись.

Тим більше, що мова не йде про спеціалізований дрон, а про підвіс до такого ж Mavic-а, зі стандартною активацією через вмикання підсвітки. Тобто такою системою можливо оснастити будь-який дрон.

Зазначимо, що сам по собі метод боротьби із квадрокоптерами за допомогою сіток є, напевно, одним з перших, який намагались застосовувати одразу із появою відносно масових квадриків. Але досі він залишається лише одним із варіантів методів боротьби та не став ультимативною відповіддю на загрози. Навіть попри те, що за цей час були розроблені рішення із наземними "гарматами", дронами-перехоплювачами, справжніми повітряними тралами тощо.

Також в оригінальному дописі до відео із використанням дрона із системою "Сеткомёт" зазначено, що існує значна загроза "дружнього вогню", тому "полювання" необхідно проводити у чіткій взаємодії із "сусідами". На додачу, використання такої системи вимагає окремих навичок й тому її використання краще довірити окремому розрахунку БПЛА.

Читайте також: Пріоритет України в отриманні зенітних ракет до Patriot та AIM-120, скільки це в одиницях