xcounter
#

Володимир Зеленський до країн НАТО: Обсяг зброї, який ви даєте нам на тиждень, ми використовуємо за 20 годин

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
5921

Під час виступу на Joint Expeditionary Force Президент України зробив низку заяв щодо оцінки загроз з боку РФ, перспектив співпраці з НАТО та допомоги з боку європейських країн.

Відео виступу на Joint Expeditionary Force Володимир Зеленський опублікував у фейсбуці з поясенням:

"Виступив на Joint Expeditionary Force, де ще раз наголосив: ми запропонували шлях. Шлях для того, щоб Україна могла захистити своє небо і своїх людей самостійно.

Читайте також: Чому і як Росія йде до поразки у війні з Україною: 12 важливих висновків від філософа Фукуями для нас та світу
" Ми робимо все, щоб отримати літаки. Щоб отримати протиповітряну оборону", - заявив Президент.

Я хотів би, щоб усі почули це, а особливо ті країни, які мають кордони з Росією. І ми робимо все, щоб отримати літаки. Щоб отримати протиповітряну оборону", - заявив президент.

Про російське вторгнення в Україну та позицію НАТО було сказано наступне: "Ви розумієте, з якою загрозою ми маємо справу. Я не вважаю цих людей кимось, це щось. Ми вважаємо, що це звірство. Я хочу представити своє бачення, як можна зупинити цю війну...

Російське вторгнення в Україну зруйнувало абсолютно все, на чому трималась безпека регіону...Наймогутніший альянс світу, НАТО, схоже, чи деякі члени цього альянсу загіпнотизовані вторгненням Росії в Україну.

Ми чуємо дуже багато міркувань про третю світову війну, про те, що вона може розпочатися, якщо НАТО закриє українське небо для російських ракет. Через це не створена гуманітарна повітряна зона над Україною. Через це російські війська можуть бомбардувати мирні міста і вбивати людей".

Зруйнований Харків

"Зрозуміло, що Україна не є членом НАТО. Ми адекватні люди, розуміємо. Роками ми чули про нібито відкриті двері, але також почули, що нам туди не увійти. І це правда і потрібно це визнавати. Радий, що наш народ починає це розуміти і розраховувати на себе і наших партнерів, які нам допомагають", - зазначив Володимир Зеленський.

Також Зеленський наголосив, що якщо не зупинити Російську Федерацію в України, вона піде далі. "Російську військову машину ще можна зупинити. Ще можна зупинити вбивства людей! І ви бачите, як ми боремося, а разом з вами буде легше точно. Слід зупинити руйнування демократії, зупинити на нашій землі, або вони прийдуть до вас також", - сказав Зеленський, зауваживши, що далі під удар РФ можуть потрапити країни Балтії.

"Допомагайте собі, допомагаючи нам. Ви знаєте, якої зброї ми потребуємо. Ви знаєте, яких засобів захисту ми потребуємо...Обсяг, який ви даєте нам на тиждень, ми використовуємо за 20 годин. Тут скільки окупантів, наші війська називають їх саранчею..."

Українці мужньо захищають свою землю
Українці мужньо захищають свою землю

Також було заявлено, що ухвалених санкцій проти Росії не достатньо.

"Це треба вирішувати зараз. Поки Росія не пішла далі. Санкційна політика має бути такою, щоб навіть подумати про війну ніхто не міг. Питання не тільки в Росії, питання в майбутньому, що ще може бути",- заявив Зеленський.

Також президент закликав заборонити Росії користуватися портами інших країн, а також запровадити низку інших санкцій.

"Потрібна заборона для російського флоту користуватися портами світу, потрібне повне відключення всіх російських банків від SWIFT, потрібне визнання Росії державою-терористом, бо це так і є, і потрібне ембарго на будь-яку торгівлю з Росією. Бо це потрібно як для нас, так і для вас, це треба для миру в Україні та Європі",- наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: Поставити чоботи на землю: США має долучитись до створення зони безпеки в Україні