xcounter
#

ВМС України очікують в 2022 році отримати лише один із двох тральників типу Sandown

1710
Протимінні кораблі HMS Ramsey та HMS Blyth, які мають бути передані до складу ВМС України, фото ілюстративне
Протимінні кораблі HMS Ramsey та HMS Blyth, які мають бути передані до складу ВМС України, фото ілюстративне

Бодай орієнтовної дати, коли саме мають прибути ці кораблі - поки нема

Командувач Військово-Морських Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа на старті нового навчального року в ЗСУ розкрив плани по посиленню національного флоту на 2022 рік.

Як пише прес-служба ВМС України, у цьому році має надійти як мінімум ще один катер типу Island, що матиме ім’я Героя України прапорщика В’ячеслава Кубрака. Цей катер служитиме в складі одного дивізіону з іншими своїми "сістер-шіпами" - Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ", Р192 "Суми" та Р193 "Фастів".

Читайте також: Міноборони досі не визначило, який завод добудує корвет Ada для ВМС України
Дивізіон катерів типу Island на стоянці, фото - прес-служба ВМС України

Крім того, у 2022 році до України має прийти для добудови на вітчизняних потужностях перший корвет за турецьким корветом Ada. Водночас, як до цього писав Defense Express, Міноборони України досі не визначилось, де саме відбуватиметься добудова цього корабля.

Командувач ВМСУ Неїжпапа згадав, що у 2021 року відбувались державні випробування розвідувального корабля за проектом "Сімферополь". Але чи буде цей корабель введено до складу українського флоту в 2022 році, Неїжпапа говорити не став.

Парадний прохід розвідувального корабля "Сімферополь" в супроводі двох Ан-26 морської авіації ВМС України, 24 серпня 2021 року

Відносно восьми ракетних катерів, двох тральників та можливо одного фрегата, що мають бути поставлені в рамках британського кредиту – тривають перемовини про умови та терміни поставок цих кораблів.

На даний момент, як говорить контр-адмірал Олексій Неїжпапа, до кінця 2022 року ВМС України планують отримати перший з двох тральників за британським проектом Sandown.

Але такий строк не можна назвати конкретним. Як раніше писав Defense Express, ще у жовтні та листопаді 2021 року ВМС України заявляли, що поставка британських тральників за проектом Sandown має стартувати наприкінці поточного, 2022 року.

Тральники типу Sandown, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ДП "ДПЦК" отримало контракт на ремонт і модернізацію фрегата "Гетьман Сагайдачний"