xcounter
#

Україна отримає британські тральники Sandown не раніше кінця 2022 року

1562
Склад екіпажу тральника типу Sandown – 45 осіб
Склад екіпажу тральника типу Sandown – 45 осіб

Україна ще не укладала із Великою Британією угоду про купівлю тральників, але уже почала набір екіпажу для служби на цих кораблях

Військово-Морські Сили України почали відбір кандидатів на комплектування екіпажів двох тральників типу Sandown серед військовослужбовців та військовозобов’язаних запасу серед рядового та старшинського складу, пише портал АрміяInform.

ВМС України зараз шукають рядовий та старшинський склад для обслуговування палубного обладнання, протимінного оснащення, енергетичних установок, зенітно-артилерійського озброєння та підтримання військового господарства на кораблях типу Sandown.

Читайте також: ЗМІ стверджують, що Україна почала перемовини із США про купівлю ПКР Harpoon
Оголошення про набір моряків для служби на тральниках типу Sandown, яке виклало АрміяInform

Кожен із кораблів цього типу має екіпаж в 45 осіб. Передбачаються, що матроси майбутніх тральників ВМС України пройдуть курси англійської мови та стажування на кораблях Королівських ВМС Великої Британії.

Видання АрміяInform пише, що тральники типу Sandown ВМС України мають отримати наприкінці 2022 року. Втім, коли точно ці кораблі мають бути передані Україні – офіційних оголошень досі не було. Угоду про продаж двох тральників типу Sandown - HMS Ramsey та HMS Blyth – Україна та Велика Британія досі не підписали.

Протимінні кораблі HMS Ramsey та HMS Blyth, які мають бути передані до складу ВМС України, йдуть в одному кільватерному строю, фото ілюстративне

Аташе з питань оборони Посольства Великої Британії в Україні, комодор Королівських ВМС Тіма Вудз в інтерв’ю одному із українських ЗМІ на початку серпня 2021 року говорив, що ці тральники Україна має отримати наприкінці 2022 року.

Актуальніших заяв від офіційних представників України чи Великої Британії по темі майбутньої поставки тральників - наразі нема.

Тральник "Генічеськ" - єдиний протимінний корабель в складі ВМС України, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, що на початку жовтня 2021 року офіцери Королівських ВМС Великої Британії почали новий курс підготовки для офіцерів українського флоту в рамках місії Orbital.

Основний зміст цього курсу – головні аспекти підготовки та застосування тральників типу Sandown у протимінних операціях в складі тактичних груп кораблів.

Тральник "Генічеськ" - єдиний протимінний корабель в складі ВМС України, фото ілюстративне
Читайте також: МСЗ завершив докову частину ремонту кораблів "Переяслав" та "Сокаль"