xcounter
#

Великобританія все-таки не буде відмовлятися від танків: міністр оборони спростував заяви ЗМІ

1197
Великобританія все-таки не буде відмовлятися від танків: міністр оборони спростував заяви ЗМІ

Міністр оборони Великобританії зробив заяву щодо того, чи буде Великобританія відмовлятися від танків на користь інших галузей

Міністр оборони Великобританії Роберт Бен Уоллес спростував повідомлення ЗМІ про те, що британська армія може відмовитися від танків та БМП у рамках плану скорочення витрат і модернізації. В інтерв’ю телеканалу ВВС він заявив, що "ідея щодо того, що британська армія не буде мати модернізованих танків, помилкова".

Challanger 2
Великобританія не відмовиться від танків

Але міністр оборони визнав, що пропозиції щодо скорочення чи відмови від деяких видів зброї з метою збільшення інвестицій в інші галузі (особливо у кібербезпеку та космічний сектор) дійсно мають місце бути. Так, у Великій Британії можуть скоротити парк танків Challenger 2 (наразі збройні сили країни мають 227 одиниць) навіть на декілька десятків відсотків.

Читайте також: "Чорна пантера" у польському варіанті: чи стане південнокорейський К2PL основним бойовим танком Польщі
Великобританія танки
Парк танків все-таки скоротять

Хоча британська армія і збереже танки, цей крок називають "повністю символічним", навіть якщо найзмістовніший із запропонованих варіантів модернізації буде реалізовано у рамках програми Challenger 2 LEP.

У тому ж інтерв’ю прем’єр-міністр Великобританії заявив про посилення британської військової присутності на Ближньому Сході у найближчі роки.

challanger 2

Так, під час чемпіонату світу з футболу в Катарі у 2022 році спільний катарсько-британський підрозділ (військово-повітряні сили обох країн використовують літаки Eurofighter Typhoon) будуть охороняти футболістів та вболівальників.

Крім того, планується розширення логістичного центру в Дукмі (Оман), щоб його порт міг приймати авіаносці класу Queen Elisabeth.

Читайте також: ​Армія США отримала перші тестові легкі танки Mobile Protected Firepower