xcounter
#

В України розроблений високоточний керований ракетний комплекс для бойових гелікоптерів з дальністю 10 км (відео)

4051
Універсальна керована ракета РК-10 від КБ "Луч"
Універсальна керована ракета РК-10 від КБ "Луч"

Ця розробка є подальшим вітчизняним розвитком вже прийнятого на озброєння ЗСУ комплексу "Бар'єр-В" (з дальністю до 8 км)

Як відзначив в інтерв'ю Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов, найбільш важливою та інноваційною для Україні частиною комплексу стала нова оптико-прицільна станція (ОПСН-І) від "Ізюмського приладобудівного заводу".

"Найскладнішою частиною є оптико-прицільна станція. Цю станцію ми розробили спільно з ДП "Ізюмський приладобудівний завод". Вона гарної якості. В цьому випадку я маю на увазі рівень стабілізації, рівень точності визначення ...", - розповів Олег Коростельов.

Читайте також: Україна розробляє ударну версію гелікоптера з керованими ракетами дальністю 10 км (відео)

При цьому очільник КБ "Луч" додав, що ця українська розробка, яка була створена за власної ініціативи та за власні кошти підприємств ОПК, повністю складається з вітчизняних компонентів.

"І це дозволяє нам казати, що Україна, знову таки по замкненому циклу, здатна випускати високоточний протитанковий комплекс для гелікоптерів. Зараз ми кажемо - так! Ми маємо всі складові частини й ми ні від кого не залежимо", - відзначив Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ "Луч".

РК-10
Універсальна керована ракета РК-10 від КБ "Луч" калібру 170 мм вперше була представлена на Міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2019"

Нагадаємо, у жовтні 2019 року, під час виставки "Зброя та Безпека-2019", КБ "Луч" презентувало нову ракету РК-10 калібру 170 мм з дальністю до 10 км.

ОПСН-І
Натурний зразок оптико-прицільної станції наведення нового покоління ОПСН-І від ДП "Ізюмський приладобудівний завод" на виставці "Зброя та Безпека-2019"

За словами представників київського КБ, ця ракета створювалася в спільному проекті, що складається з модернізованого "Мотор Січ" гелікоптеру Мі-8МСБ-В, новітньої керованої ракети від КБ "Луч" та оптико-прицільної станції розробленої на ізюмському оборонному підприємстві.

Варто додати, що модернізований багатоцільовий гелікоптер Мі-8МСБ-В від "Мотор січ", окрім більш потужних турбовальних двигунів ТВ3-117ВМА-СБМ1В серії 4Е, змін у фюзеляжі та інтеграції новітньої авіоніки, відзначався встановленням так званої "скляної кабіни" (виробництва київського "ПКФ "Сторк"), в якій всі аналогові прилади індикації були замінені на електронні дисплеї.

Мі-8МСБ-В
Модернізований гелікоптер Мі-8МСБ-В зі "скляною кабіною" виробництва ПАТ "Мотор Січ" озброєний протитанковим комплексом "Бар'єр-В" від КБ "Луч" на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Представлена модифікація, в ударній версії, також може отримати сучасну вітчизняну станцію ОПСН-І та новітню керовану й потужну ракету РК-10, що зможе зробити навіть зі звичайної транспортної машини справжній ударний гелікоптер.

Читайте також: "Мотор Січ" у цьому році сертифікує "скляну кабіну" для гелікоптерів Мі-8МСБ (відео)