xcounter
#

В Генштабі ЗСУ категорично відкинули інформацію щодо скорочення штату на 80 тисяч посад

3767
Збройні сили України
Збройні сили України

За планом реальну чисельність Збройних сил збираються привести до "прописаних" законом 2015 року 250 тисяч, з яких 204 тисячі власне військовослужбовці

Представники Генштабу наголосили, що раніше оприлюднена в соцмережах інформація про скорочення війська на 80 тисяч посад не відповідає дійсності та є "класичним фейком" та "абсурдною".

За їх словами, наразі реальна чисельність ЗСУ майже максимальна – 250 000 осіб, а ось штатна значно більша. Розбіжність між штатною чисельністю війська та наявною чисельністю особового складу не дозволяє досягти необхідної злагодженості підрозділів, суттєво знижує боєздатність військових частин, впливає на розвиток спроможностей ЗСУ загалом.

Читайте також: Стримування, стійкість та взаємодія: Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки України
ЗСУ

Для виправлення цієї ситуації, заплановано скорочення приблизно 20 тисяч "лишніх" посад, що має призвести штатну чисельність війська у відповідність до визначеної законодавством України чисельності (мова йде про законопроект № 2269 про визначення чисельності ЗСУ на 2015 рік у кількості, яка не перевищує 250 000 осіб, у тому числі 204 000 військовослужбовців).

"При цьому, ще раз наголошуємо, не буде скорочено жодної бойової частини та не буде допущено зниження їх боєздатності. Заплановані заходи насамперед стосуються не бойових військових частин, зокрема частин забезпечення, обслуговування та навчальних центрів (йдеться про скорочення вакантних посад)", - відзначили у прес-службі Генштабу.

ЗСУ
Змагання на кращий танковий взвод ЗС України 2020 року

Нагадаємо, дещо раніше заявилася інформація щодо начебто запланованого безпрецедентного скорочення Збройних сил України майже на 80 тисяч осіб. З них зменшення у Сухопутних військах мало скласти 60 тисяч посад, Повітряних Сил ЗСУ - 15-20 тисяч посад, а ВМСУ - 2,5 тисячі.

Читайте також: В Міноборони пообіцяли покращити харчування військовослужбовців (відео)