xcounter
#

Стримування, стійкість та взаємодія: Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки України

451
Фото: пресслужба адміністрації Президента України
Фото: пресслужба адміністрації Президента України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України"

Відповідний Указ № 392/2020 президент підписав у понеділок, 14 вересня.

Цей документ вводить у дію рішення РНБО від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України" та затверджує відповідну Стратегію.

Читайте також: Одразу два військових навчання пройдуть поблизу кордонів з Україною

Ця Стратегія була розроблена за дорученням президента та визначає головні напрямки держполітики у сфері національної безпеки. Йдеться про пріоритети національних інтересів, сьогоднішні та завтрашні загрози, реформування й розвиток сектору безпеки та оборони тощо, а також про ті ресурси, які необхідні для втілення цієї стратегії у життя.

Україна Донбас
Фото: mil.gov.ua

У Стратегії визначені пріоритети національних інтересів, серед яких є і відновлення територіальної цілісності, а також європейська та євроатлантична інтеграція.

Як кажуть в Офісі Президента, стримування, стійкість та взаємодія – основні засади держполітики у сфері нацбезпеки, на яких ґрунтується Стратегія.

Стратегія національної безпеки
У Стратегії йдеться про "унеможливлювання збройної агресії проти України"

У рамках стримування в Стратегії йдеться про розвиток ОПК для унеможливлювання збройної агресії проти України. Крім того, держава та суспільство також мають вміти швидко пристосовуватися до змін безпекового середовища та розвивати стратегічні відносини з ключовими партнерами – передусім з ЄС, НАТО та, зокрема, США.

Стверджується, що надалі на основі Стратегії національної безпеки України будуть розроблятися й інші документи стратегічного планування.

Як раніше повідомляв Defense Express, вперше за останні роки у 2021 бюджет Міноборони збираються зменшити, хоч видатки на безпеку та оборону зростуть на 21 млрд.

Читайте також: Уряд оприлюднив положення Мінстратегпрому в кінцевій редакції