xcounter
#

Одразу два військових навчання пройдуть поблизу кордонів з Україною

931
Одразу два військових навчання пройдуть поблизу кордонів з Україною

В Республіці Білорусь та РФ практично одночасно пройдуть військові навчання

З 14 по 25 вересня 2020 року в Республіці Білорусь на полігоні "Брестський" стартують спільні тактичні навчання білоруських і російських військових "Слов'янське братство".

У маневрах візьмуть участь понад 800 військовослужбовців двох країн і близько 170 одиниць техніки.

Читайте також: Кавказ-2020: очікування російських маневрів без ілюзій
Білорусь військові навчання
У білоруських навчаннях візьмуть участь близько 300 російських військових

Від Росії в навчаннях буде залучено близько 300 військовослужбовців і близько 70 одиниць техніки гвардійського Чорноморського десантно-штурмового полку Псковської дивізії ВДВ, в тому числі бойові машини десанту БМД-4М та бронетранспортери БТР-МДМ "Ракушка".

Варто зазначити, що майже в той же час в період з 21 по 26 вересня 2020 року в РФ пройдуть стратегічні командно-штабні навчання "Кавказ-2020". Цей захід є завершальним етапом навчально-бойової підготовки у 2020 році Південного військового округу та збройних сил Російської Федерації в цілому.

Кавказ-2020 Росія
Навчання "Кавказ-2020" пройдуть майже одночасно з білоруськими

Передбачається проведення розіграшів дій сухопутних військ, угруповань авіації та протиповітряної оборони, сил Чорноморського флоту, Каспійської флотилії при завданні масованого вогневого удару і веденні наступальних дій з ураження умовного противника.

До участі в навчанні залучаються органи військового управління, війська і сили Південного військового округу, частина органів військового управління, військ та сил Західного військового округу, Повітрянодесантних військ, військово-транспортної авіації.

Читайте також: Росія розпочала раптову перевірку військ: Міноборони України мляво реагує на загрозу