xcounter
#

В Донецьку горять цистерни з паливом РФ, і там цікаво не тільки те, чи били HIMARS або JDAM-ER

12482
Палаючі цистерни в тимчасово окупованому Донецьку, 31 жовтня 2023 року, зображення з відкритих джерел
Палаючі цистерни в тимчасово окупованому Донецьку, 31 жовтня 2023 року, зображення з відкритих джерел

Можливо цей удар стане новим проявом асиметричної стратегії у знищенні логістики окупаційної армії

У соцмережах ширяться кадри, з яких випливає, що Сили оборони України сьогодні, 31 жовтня 2023 року, завдали результативний удар по об'єктам логістики окупаційних військ РФв тимчасово окупованому Донецьку.

Зокрема є повідомлення про масштабну пожежу на паливних складах, полум’я від якої видно в межах житлових кварталів тимчасово окупованого Донецька. Також є кадри, на яких можемо побачити палаючі залізничні цистерни, що стоять на коліях очевидно в межах самого міста.

Читайте також: У Німеччині поновлюють виробництво мін DM22: скільки на це піде років

Навряд чи для цього удару могли використовуватись далекобійні ракети ATACMS у версії M39 із касетним спорядженням. Хоча б тому, що влучання по палаючим цистернам не зачепило інші цистерни на сусідніх коліях, а це мало би відбутись, якби били ракетами із касетною БЧ. А якщо зробити поправку й на те, що від тимчасово окупованого Донецька до лінії фронту зараз все рівно менше 30 кілометрів, то настільки далекобійні ракети, як ATACMS, для такого удару навряд чи були б потрібні.

Відповідно, цілком можемо припускати, що в цій історії насправді для удару по ворожій логістиці в Донецьку могли бути використані або M142 HIMARS, або ж керовані авіабомби JDAM-ER.

Щодо логіки удару, то тут можна оцінити наступний момент. По суті, залізничні комунікації тимчасово окупованого Донецька є "вхідною горловиною" в той самий залізничний коридор ворога із Донбасу в Крим, по лінії Донецьк-Волноваха – (відгалуження на Маріуполь) – Комиш—Зоря, і далі на Пологи та Мелітополь.

І якщо удари по цій "вхідній точці" залізничної логістики армії РФ стануть частішими, це може стати новим проявом асиметричної стратегії у знищенні транспортних комунікацій окупаційної армії.

Читайте також: Щоб збивати рашистів до 160 км на F-16, треба ракета AIM-120C-8 AMRAAM, але ж яка зараз ціна